שתף קטע נבחר

צילום: AP

מחקר: המונדיאל מזיק לשמיעה

בדיקות שערך ארגון השמיעה הבינלאומי קבעו כי ה'וו-וו-זלה', הגרסה הדרום-אפריקנית לזמבורה, מפיקה צליל חזק יותר משל מסור חשמלי ועלולה לגרום לחירשות

מה עוד לא נאמר על טורניר המונדיאל אשר יחל בעוד שלושה ימים בדרום אפריקה? טענו שהוא מזיק ליחסים בין בני זוג, יגרום להפצת נגיף האיידס ברחבי העולם וכי ישמש כבמה לאלימות ולפשע המשתוללים במדינה המארחת. החידוש האחרון מגיע מכיוונו של ארגון השמיעה הבינלאומי, שקובע חד וחלק: המונדיאל עלול לגרום לחירשות.

 

ראשית יש להבהיר, אין מדובר במונדיאל כתופעה, אלא בטורניר הנוכחי שיתנהל לקול צפירות ה'וו-וו-זלה' - הגרסה הדרום אפריקנית של הזמבורה שהוצגה לעולם הרחב בטורניר גביע הקונפדרציות האחרון ב-2009.

 

התאחדות הכדורגל הבינלאומית (FIFA) אישרה את השימוש בכלי הנגינה העשוי פלסטיק לאחר שערכה בדיקות במהלך משחק ראווה במשחק ראווה ביוהנסבורג, שהתקיים לעיני 95 אלף צופים, זאת מחשש כי צלילי ה'וו-וו-זלה' יגברו בעוצמתם על אזעקות חירום וכדומה.

 

יחד עם זאת, במחקר שנערך ע"י ארגון השמיעה הבינלאומי, נקבע כי הצליל שמפיקה הזמבורה הזעירה הינו מסוכן וחזק יותר מזה שבוקע ממסור חשמלי. בבדיקות, שנערכו בתוך סטודיו מיוחד, הוכח כי עוצמת ה'וו-וו-זלה' מגיעה עד כדי 127 דציבלים - יותר מהשיאן הקודם במגרשים - צופר האוויר (123.5), והרבה מעל תוף הסמבה הברזילאי (121.6) שבמקום השלישי.


ספ בלאטר. תומך נלהב של ה'וו-וו-זלה' (גטי אימג'ס)

 

בהצהרה שנמסרה מהארגון נאמר כי חשיפה ממושכת לצליל בעוצמה של 85 דציבלים ומעלה

עלולה לגרום לאובדן השמיעה וכי לאוהדים מומלץ להצטייד באמצעי הגנה כגון אטמי אוזניים.

 

אמצעי העידוד המקומי לא זוכה לאהדה רבה גם בקרב משתתפי המונדיאל, שאינם נמנים על נבחרת דרום אפריקה. מספר מאמנים אף טענו כי הדבר הקשה עבורם את התקשורת עם שחקניהם במהלך משחקי ההכנה שהתקיימו במדינה המארחת.

 

מנגד, בפיפ"א דובקים בהחלטתם ויאפשרו את השימוש בכלי. הנשיא ספ בלאטר טען בתגובה כי: "'הוו-וו-זלה' הינה חלק מהתרבות המקומית", בעוד שיו"ר הוועדה המארגנת של המשחקים הבהיר שמדובר ב"חלק בלתי נפרד מטורניר המונדיאל".


פורסם לראשונה 08/06/2010 14:07

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוהדי דרום אפריקה
צילום: AFP
מומלצים