שתף קטע נבחר
 

סקונס פטל ענקיים

במקום לאפות אותם אחד אחד, אופים מגה סקונס גדולים ונפלאים, ומגישים כמו עוגה, עם המון קצפת והר של פטל

בימוי וסגנון: נטשה חיימוביץ'; צילום: שי רוזנצוויג; עריכה: נדב בן סימון; סטילס: יוסי סליס; כלים: RICE מחנויות SOFI

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מגה-סקונס פטל

2 סקונס גדולים, 6 מנות כל אחד

 

המרכיבים

1 ביצה

2/3 כוס (170 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

2 כפות (40 גרם) סוכר

1/4 כפית מלח

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ ומקוררת (שומרים את הקוביות במקרר עד להכנה)

3/4 כוס פטל טרי

להגשה:

קצפת

פטל טרי, אדום או שחור

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. שמים בקערה את הביצה ואת השמנת, וטורפים במזלג עד שהן מתערבבות.

3. שמים בקערה נפרדת את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את קוביות החמאה לקערת הקמח, ומפוררים אותן בקצות האצבעות, ממש ממוללים אותן, יחד עם הקמח, דקה-שתיים, עד שמתקבלים פירורי בצק בגודל פתיתים קטנים. מוסיפים פנימה את השמנת ומערבבים קלות, רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מוסיפים את הפטל ומערבבים בכמה תנועות, רק עד שהוא מתפזר בבצק באופן אחיד.

4. מניחים על משטח עבודה נייר אפייה ומקמחים אותו בשכבה דקה של קמח. לוקחים מהקערה חצי מהבצק, מניחים על הנייר ומעצבים בידיים לצורת עיגול, בעובי 5-4 ס"מ. אם יש עוד מקום בתבנית, חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק השנייה (אם אין, מאחסנים אותה במקרר ואופים בהמשך, באותה דרך).

5. טובלים סכין חדה בקמח ומנערים בעדינות, כך שתכוסה בשכבת קמח דקיקה, ומסמנים בעזרתה על הבצק כמה חתכים מהמרכז החוצה, כפי שחותכים עוגה לפרוסות. מעבירים בעדינות את נייר האפייה ועליו הבצק לתבנית. אופים 15-20 דקות, עד הזהבה.

6. מוציאים ומעבירים מיד לצלחות הגשה. מצננים כמה דקות, מורחים מלמעלה הר של קצפת, ומקשטים בפטל טרי מלמעלה. חותכים לפי הסימונים על הבצק, ומגישים.

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סקונס פטל
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת "שף"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים