שתף קטע נבחר
 

נמשך הלחץ על האירו; הצמד דולר-שקל יציב

הפיחות החד באירו והלחץ הגיאו-פוליטי בימים האחרונים על ישראל גורמים למתח בחדרי המסחר בבנקים וצפי לעלייה בתנודתיות בצמד דולר-שקל

דולר-שקל - השער היציג לצמד דולר/שקל נקבע היום (ג') ברמה של 3.873 שקלים, שער המייצג ירידה מינורית של 0.052% ביחס לשער היציג אתמול.

 

למרות הלחץ הגיאו-פוליטי בימים האחרונים, נסחר הצמד דולר-שקל ביציבות יחסית. יחד עם זאת, קיים מתח מסוים בחדרי המסחר בבנקים, שבא לידי ביטוי בעלייה מתונה של סטיות התקן, כלומר צפי לעלייה בתנודתיות. עלייה זאת מוסברת עקב הפיחות החד באירו והתנודתיות בשוק המט"ח בכלל, וכן עקב הרמה הגיאו-פוליטית בישראל בפרט.

 

אירו-דולר - הצמד נסחר ברמה של 1.195 דולרים לאירו. לפנות בוקר (שעון ישראל), נאם הפדרל ריזרב בן ברננקי בפני חברי וועדת השוק הפתוח. לדעת רבים מהכלכלנים, נאומו של ברננקי היה אופטימי.

 

להערכתו של ברננקי, המשק האמריקני לא הולך "לתחתית כפולה", כלומר הבנק המרכזי אינו צופה גלישה נוספת למיתון, אך גם אינו צופה צמיחה מהירה. לדבריו, חשוב מכל הוא מצב שוק העבודה - עד שהאחרון לא יציג שיפור בר קיימא, לא תחל מדיניות הידוק מוניטארית במשק האמריקני.

 

בסך הכל נסחר הצמד אירו-דולר ברצועה של 1.1901-1.1981 דולרים לאירו. ברמה הטכנית, הרמה של 1.2 דולרים לאירו נפרצה. עקב כך, בחרתי לעדכן את רצועת המסחר הצפויה לטווח הקצר ( - ימים עד מספר שבועות) לרמה של 1.17-1.25 דולרים לאירו.

 

פרנק שוויצרי - הפרנק השוויצרי נסחר היום מול הדולר ברמה של 1.157 פרנק לדולר. היום פורסמה הקריאה של מדד המחירים בשוויץ, המאששת, בין השאר, את המגמה מאז אמצע חודש אפריל השנ,ה בה פוחת הפרנק מול הדולר ברמה של כ-9%.

 

מדד המחירים לצרכן בשוויץ ירד ב-0.1%, בהתאם לציפיות. הקריאה הקודמת הראתה עלייה של 0.9%. הירידה החדה כעת מראה, כי חלה האטה מסוימת בפעילות הצרכנית במשק השוויצרי. יחד עם זאת, את מגמת הפיחות הנוכחית של הפרנק מול הדולר ניתן גם ליחס להתחזקותו של הדולר בעולם בכלל.

 

הכותב הוא מנהל חדר מצב ואנליסט בשקל אג'יו מקבוצת שקל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרמה של 1.2 דולרים לאירו נפרצה
צילום: איי אף פי
מומלצים