פונדקאות לחד-מיניים: אסא כשר ומור-יוסף בוועדה
הוועדה, שתדון בנושא ההסדרה החקיקתית של נושא הפריון וההולדה, תורכב מ-11 חברים. בראש יעמוד פרופ' שלמה מור-יוסף, מנהל הדסה. בין היתר היא תידרש גם לנגישותם של בני זוג חד מיניים להסדר הפונדקאות
פרופ' אסא כשר, רופאים בכירים וגם רב ירכיבו את הוועדה הציבורית המקצועית, שתדון בין היתר בשאלה האם לאפשר לזוגות חד-מיניים להביא ילדים לעולם באמצעות פונדקאית בארץ. כך עולה מתשובה שהגישה היום (ג') המדינה לבג"ץ, לעתירה שהגישו איתי פנקס ויואב ארד. השניים ביקשו להפוך להורים באמצעות אם פונדקאית.
הוועדה, שתדון בנושא ההסדרה החקיקתית של נושא הפריון וההולדה, תורכב מ-11 חברים. בראש הוועדה יעמוד פרופסור שלמה מור-יוסף, מנכ"ל המרכז הרפואי הדסה. בין חברי הוועדה: הממונה על האתיקה הרפואית במשרד הבריאות, הרב ד"ר מרדכי הלפרין, פרופ' כשר וכן עורך דין יהושע שופמן, לשעבר המשנה ליועץ המשפטי לממשלה.
בהודעת פרקליטות המדינה נכתב, כי הוועדה מתבקשת לגבש המלצה לעניין הסדרה בחוק של נושא הפריון וההולדה ואף להציע שינוים בחקיקה הקיימת.
בין היתר, התבקשה הועדה לבחון את שאלת נגישותן של קבוצות אוכלוסייה לטכנולוגיות פריון שונות, ולדיון בשאלות האם יש מקום לקבוע מגבלות ביחס לנגישותם של זוגות או יחידים לטכנולוגיות פריון מסוימות לפי מבנה התא המשפחתי, קשרי המשפחה, או המעמד האישי של הצדדים להליך .
בנוסף, נכתב בהודעה, כי הוועדה תגיש את המלצותיה למנכ"ל משרד
הבריאות תוך שנה והיא אף צפויה להידרש גם לנגישותם של בני זוג חד מיניים להסדר הפונדקאות.
המדינה אף כותבת בהודעה, כי "זהו האפיק הנכון שיש ללכת בו על מנת לגבש את ההסדרים הראויים בשאלה שלפנינו וכי ועדה ציבורית מקצועית לא רק תיטיב לבחון את מלוא מורכבות הנושא, אלא זהו גם מסלול הולם יותר נוכח העובדה שהחוק הקיים חוקק בעקבות המלצותיה של ועדה ציבורית קודמת, ולכן זו הדרך הנאותה לבחון את אקטואליות הצורך בשינוי החוק, אם בכלל, ואת התאמתו למציאות העכשווית".
איתי פנקס אמר בתגובה: "הוועדה היא הישג לעתירה. אנו שמחים על כך, אולם לצד זאת מדובר בצעד ממושך מדי. גם בהנחה שההמלצות יהיו בהתאם למה שאנו רוצים - ייקח לכך מספר שנים. היינו שמחים אם המדינה היתה מסכימה לבקשה שלנו".