די לצביעות בחקירת המשט
ארועי המשט לא דורשים חקירה משום סוג, למעט תהליך פנים צה"לי של הפקת לקחים. כל ועדה שתקום, תכליתה רק הוקעה של ישראל
לא חלף זמן רב מאז הועלתה ישראל על המוקד של "חקירה בינלאומית חסרת פניות" תחת שרביטו של גולדסטון-1, והנה שוב עטים עלינו צדיקים בני כל הדתות והמשטרים ונציגי כל הארגונים האנטישמיים והאוטו-אנטישמיים, במטרה לכפות על ישראל חקירה דומה וכמובן מיותרת. אך כל מאמץ ישראלי לשכנע את ועדת גולדסטון-2 בצדקתה, נידון מראש לכישלון. כתב האישום כבר כתוב וחתום, ולמעשה ניתן לשכפל את דו"ח גולדסטון. מבחינה עניינית אין צורך בחקירה, למעט תהליך פנים-צה"לי של הפקת לקחים. כל ועדה אחרת תכליתה איננה חקירה, אלא הוקעה. של ישראל כמובן.
המצדדים בחקירה שאיננה עניינית, ושכל מטרתה היא לנגח את ישראל ו/או את ממשלתה החוקית נחלקים לשניים: גורמים בינלאומיים הנמנים עם ציר הרשע, או כאלה שבשל תמימות או שנאת ישראל מצטרפים לדרישתם, וגורמים ישראליים המנסים כל דרך כדי להפיל את הממשלה ולעוות את רצונו של הבוחר הישראלי שהובע בבחירות 2009.
דיווח:
ישראל תקל המצור, הלחץ לחקירה יפחת
ynet
ה"טלגרף" דיווח כי ישראל הסכימה עקרונית להצעה בריטית, לפיה תרחיב את רשימת המוצרים המותרים להיכנס לרצועה, ובתמורה יפחת הלחץ הבינלאומי לחקירת אירועי המשט
הגורמים הבינלאומיים הנ"ל כבר קבעו את "אשמתה" של ישראל: מצור בלתי חוקי על תנועה לאומית ערבית, אכזריות כלפי מיליון וחצי אזרחים תמימים, פיראטיות בלב ים, רצח "פעילי שלום" טורקים ועוד.
כפי שציינה פנינה שרביט-ברוך, "ישראל מונעת כניסה חופשית ובלתי מבוקרת של סחורות לעזה, ומצרים שותפה למדיניות זו. ההצדקה לכך היא ביטחונית ובבסיסה מניעת הטרור והאיום שנשקף מהרצועה. מדיניות זו אינה במחלוקת מול רוב מדינות המערב, שלא דרשו בשום שלב לאפשר מעבר חופשי אל רצועת עזה דרך הים". יתר-על-כן, חשוב לומר במפורש: מצור של מדינה על מדינה אחרת (או ישות מדינתית) הנמצאת עמה במצב מלחמה הוא מעשה חוקי ונורמלי. מה שלא-נורמלי במציאות הצבועה של עולמנו, הוא סיוע לאזרחי האויב. האם בריטניה הטריחה עצמה לעסוק באספקת מזון ומלט לאזרחי גרמניה בכלל ודרזדן בפרט? האם בריטניה סיכנה חיילים (כמעט) לא-חמושים שלה מול האויב? ומי בבריטניה או בארה"ב דרש ועדת חקירה בינלאומית או ממלכתית? הם דרשו כניעה, ובצדק.
לפיכך טיעוניה של שרביט-ברוך נשמעים תמימים כשהיא תומכת בהקמת ועדת חקירה בינלאומית לארועי המשט: "נראה שמדובר באירוע שבדיקה הוגנת שלו במישור העובדתי והמשפטי תוביל לתוצאה שתחזק את טענת ישראל, כי היא פעלה כדין ובאופן צודק, אפילו אם מסקנות הבדיקה יכללו ביקורת מסוימת". מכיוון שבדיקה הוגנת אינה צפויה, ובדיקה עניינית נעשית ממילא על-ידי ישראל, כל טיפול בינלאומי בסוגיה משמעותו צביעות, בלשון המעטה.
החוק מגדיר את התנאים להקמתה של ועדת חקירה ממלכתית: "ראתה הממשלה שקיים עניין שהוא בעל חשיבות ציבורית חיונית אותה שעה הטעון בירור". אך האם המשט הוא אירוע שמתאים להגדרה הקבועה בחוק? האם תהליך אוסלו, שהחל בעבירות על החוק, המשיך בהונאת אזרחי ישראל וראש ממשלתם והביא בהמשך לרציחתו, דרדר את ישראל למלחמת אוסלו על קורבנותיה הרבים וגרם ליצירת המציאות המסובכת בה שקועה ישראל מאז ועד היום – האם תהליך זה אינו מתאים יותר להגדרה הקבועה בחוק? אבל המקארתיזם הנהוג בישראל מונע העלאת ספקות לגבי תהליך "השלום" ותוצאותיו הטראגיות, או לגבי רצח רבין.
פרשת המשט טעונה בירור פנים ישראלי לגבי תפקוד מערכות שונות באירוע נקודתי זה, לשם שיפורן בעתיד וכדי למנוע תקלות בעתיד. מה לכך ולחקירה על-פי חוק ועדות חקירה, קל וחומר חקירה בינלאומית? מי שדורש להקים ועדת חקירה ממלכתית בעניין זה, שקורבנותיו נגרמו לא בגלל צה"ל אלא בגלל המחבלים ותומכיהם על ה"מרמרה", ככל הנראה אינו מעוניין בחקירה מעמיקה והוגנת, אלא בניסיון לבצע הפיכה בישראל ולהפיל ממשלה נבחרת שלא באמצעות בחירות.
ד"ר רון בריימן כיהן בעבר כיו"ר חוג הפרופסורים לחוסן מדיני וכלכלי
ארועי המשט. בדיקה צה"לית בלבד
צילום: AFP
מומלצים