דיסקונט מבקש להכריז על בוימלגרין כפושט רגל
חובותיו של ישעיהו בוימלגרין לבנק דיסקונט, הגיעו ל-77 מיליון שקל. כך טוענים עורכי הדין של הבנק, המבקשים מבית המשפט המחוזי בתל אביב להכריז על איל הנדל"ן החרדי כעל פושט רגל. "בוימלגרין טען כי לאור קריסתו הכלכלית, חובו לבנק אינו בר פירעון" טוענים בנק, ומציינים שנהגו עימו בסבלנות המירבית
בנק דיסקונט הגיש היום (ד') לבית המשפט המחוזי בת"א בקשה למתן צו פשיטת רגל כנגד איש העסקים ישעיהו ("שעיה") בוימלגרין, בטענה כי חובם של בוימלגרין וחברת ש. בוימלגרין אחזקות לבנק עומד על כ-77 מיליון שקל.
השנים הרזות של בוימלגרין
- שעיה בוימלגרין קיבל צו פינוי ממטה החברה שלו
הבנק טוען באמצעות עוה"ד עופר ארגוב ואסף שובינסקי ממשרד וינשטוק-זקלר כי בשנת 2005 פתחה חברת ש. בוימלגרין אחזקות חשבון בבנק. עוד נטען כי במקביל לפתיחת חשבון החברה בבנק חתם בוימלגרין עצמו על כתב ערבות מתמדת לכול חוב שאינה מוגבלת בסכום.
לפי כתב הערבות, כך טוענים עורכי הדין של דיסקונט, ערב בוימלגרין כלפי הבנק לכול חובותיה של החברה ללא הגבלה בסכום. עוד נטען בבקשה כי בהסתמך על ההסכמים העניק הבנק לחברה ולבקשתה אשראים. לפי נתוני הבנק יתרת החובה של החברה ובוימלגרין עומדת על כ-77 מיליון שקל.
דיסקונט טוען כי למרות דרישות חוזרות ונשנות מצד הבנק נמנעה החברה מלפרוע את חובותיה ולפיכך הועמדו חובות אלה לפירעון מיידי. במסגרת הבקשה נטען כי בנובמבר 2009 התקיימה פגישה במשרדי הבנק שבה נכחו בוימלגרין ומנכ"ל החברה ונציגי הבנק. "במהלך הפגישה הודיע בוימלגרין לנציגי הבנק שנכחו בה כי אין בידו לשלם את חובו לבנק", נטען בבקשה. "כמו כן הודיע בוימלגרין כי אין בידיו נכסים שניתן לממשם לצורך תשלום מלוא חובו לבנק וכי לאור קריסתו הכלכלית, חובו לבנק אינו בר פירעון על ידו. בפגישה זו ביקש בוימלגרין מהבנק לדחות את מועד פירעון ההלוואות שנטלה החברה תוך שהוא מציין במפורש שלא יהיה בידו לפרוע את חובו לבנק בעתיד הנראה לעין".
הבנק מציין כי לא נחפז בהגשת הבקשה ועשה כול מאמץ ונקט בסבלנות מרבית עם בוימלגרין בתקווה שייפרע את חובו. הבנק שכבר ביצע הפרשה בגין החוב טוען כי במאי 2010 קיים נציג הבנק שיחה טלפונית עם בוימלגרין. "במהלך שיחה זו הודיע בוימלגרין כי אין ביכולתו לשלם את חובו לבנק משום שאין לו נזילות ומשכך אינו יכול לפרוע את חובו". טרם ניתנה החלטת בית המשפט.
ישעיהו בוימלגרין הוא איל נדל"ן אמריקני-יהודי חרדי, ודמות ידועה בקהילת הנדל"ן העולמית. בינואר 2006 נכנס להשקעות בישראל כשרכש את השלד הבורסאי של חברת גמביט (80% מהחברה תמורת כ-56 מיליון שקל) ושינה את שם החברה לבוימלגרין קפיטל.
במרס 2006, רכש בוימלגרין 63.8% ממניות חברת הנדל"ן אזורים מקבוצת איי.די.בי של נוחי דנקנר, לפי שווי חברה של 500 מיליון דולר. היקף העסקה עמד על כ-320 מיליון דולר.
באוגוסט 2008 הגיעה בוימלגרין קפיטל להסדר עם בעלי האג"ח שלה לאחר שלא הצליחה להחזיר להם את החובות ולא עמדה בתשלומי הלוואה בהיקף של 680 מיליון שקל לבנק מזרחי טפחות. במסגרת ההסדר נאלץ בוימלגרין לפנות את כיסא היו"ר לטובת יורם טורבוביץ'.