די לגרעינים: נשנושים משודרגים למונדיאל
הפיצוחים הם חלק חשוב מהוויית המונדיאל, אבל עם כל כך הרבה כדורגל, חייבים לגוון לפעמים. השף אביב משה פותח לכם שולחן עם מתכונים משודרגים - שרק נראים מסובכים - לאירוח ונשנוש מול הגולים
ברוסקטה של ממרח עגבניות מיובשות ואנשובי כבוש
אנשובי נפלאים ועבודת הכבישה הינה עבודה קלילה ופשוטה, כך שחבל לפספס את השידוך הנפלא בין לחם קלוי, ממרח עגבניות מיובשות ואנשובי נפלא. מומלץ עם שוט של וודקה קפואה. את האנשובי כדאי, אם אפשר, להכין יום לפני ההגשה.
המרכיבים:
4 פרוסות לחם קלוי
לאנשובי כבוש:
1 ק"ג פילה אנשובי טרי, נקי ומפולט
500 מ"ל (כ-2 כוסות) שמן זית איכותי
4 שיני שום פרוסות דק
1 צרור טימין
1 ק"ג מלח גס
1 פלפל שאטה יבש
לממרח עגבניות:
250 עגבניות מיובשות
2 שיני שום
10 עלי ריחן
3/4 כוס שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
- אנשובי כבוש: מפזרים את המלח הגס באופן אחיד לתוך תבנית אפייה, ומסדרים את הפילטים של האנשובי על עורם לכ-15 דקות. לאחר 15 דקות הופכים אותם ומשאירים ל-15 דקות נוספות. שוטפים את הפילטים היטב מהמלח.
- מסדרים את האנשובי, השום והטימין בשכבות בתוך צנצנת. שופכים לתוך הצנצנת את השמן, מוסיפים את הפלפל, ואוטמים. עד לכאן כדאי להכין יום לפני ההגשה.
- ממרח עגבניות: חולטים את העגבניות במים חמים. מעבירים את העגבניות למעבד מזון עם שאר החומרים ומעבדים למחית חלקה.
- הרכבת המנה: מורחים על כל ברוסקטה ממרח עגבניות מיובשות ומניחים מעל אנשובי כבוש.
ברוסקטה של ממרח עגבניות מיובשות ואנשובי כבוש (צילום: דנה קופל)
"עוגיות" פרמזן
מומלץ להגיש לצד מטבל פסטו וגבינת לבנה משובחת.
המרכיבים:
1/4 1 כוסות קמח
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
100 גרם גבינת קצ’קבל מגוררת
3/4 כפית מלח
2 כפיות זרעוני פרג שלמים
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 כפות חלב
לציפוי:
1 ביצה טרופה
4 כפות פרג לא טחון
אופן ההכנה:
- שמים במעבד מזון קמח, פרמזן, קצ’קבל, פלפל שחור, מלח ופרג ומעבדים חצי דקה, מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת פירורית, מוסיפים את החלב ומעבדים לכדור בצק אחיד.
- מגלגלים את כדור הבצק לגליל בקוטר 3 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשלוש שעות.
- מסירים מגליל הבצק את הניילון הנצמד. מורחים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים עליו את הפרג באופן אחיד, ומקררים למשך שעה.
- מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). פורסים את הבצק לפרוסות בעובי חצי ס"מ, מניחים בתבנית, אופים כ-20 דקות עד להזהבה, מצננים ושומרים בקופסה אטומה.
"עוגיות" פרמז'ן (צילום: דנה קופל)
מיני קרואסון עם סלמון מעושן וממרח אבוקדו
מנה שלא הייתי מסרב לה בכל שעות היום. מתאימה בעיקר למשחקים של שעות הצהריים.
המרכיבים:
4 קרואסונים
4 פרוסות של סלמון מעושן
לממרח אבוקדו:
1 אבוקדו קלוף, ללא הגרעין
5 כפות מיץ לימון
5 כפות שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל מרכיבי ממרח האבוקדו למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה.
- חותכים כל קרואסון לרוחב. מורחים ממרח אבוקדו ומניחים מעליו פרוסות סלמון מעושן.
מיני קרואסון עם סלמון מעושן וממרח אבוקדו (צילום: דנה קופל)
שיפודוני פרגיות בדבש, סויה וטרגון
בינינו, המונדיאל זה רק תירוץ למנה הפשוטה והנפלאה הזאת.
המרכיבים:
200 גרם פרגית חתוכה לקוביות קטנות
4 שיפודי במבוק קטנים
למרינדה:
3 כפות דבש
2 כפות סויה
5 כפות יין לבון
1 כפות טרגון קצוץ
אופן ההכנה:
- משפדים את קוביות הפרגית על שיפודי הבמבוק ומכניסים את השיפודים למרינדה ל-3 שעות.
- מוציאים את השיפודים מהמרינדה ומטגנים אותם במחבת עם שמן כ-2 דקות. לקראת סוף הטיגון מוסיפים למחבת את שארית המרינדה ומבשלים עד לצמצום כל הנוזלים.
שיפודוני פרגיות בדבש, סויה וטרגון (צילום: דנה קופל)
- אביב משה הוא השף של מסעדת Messa בתל אביב