שתף קטע נבחר
 

עם רוטב סצ'ואן: עוגת קקאו ואגוזי מלך

מי אמר שסצו'אן מתאים רק לעוף או בקר? הקונדיטור עמר זרניצקי דרומי מכין עוגת קקאו עם אגוזי מלך ורוטב סצ'ואן חריף

עוגת קקאו, אגוזי מלך ופלפל סצ'ואן

מתכון של הקונדיטור עמר זרניצקי דרומי, באדיבות "בישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה"

 

המרכיבים: 

135 גרם חמאה רכה

250 גרם (כוס ורבע) סוכר חום

2 ביצים וחלמון בטמפרטורת החדר

180 גרם (כוס ורבע) קמח

2 כפיות אבקת אפייה 

1 כפית סודה לשתייה

4 כפות אבקת קקאו כהה משובח

3/4 כוס מים רותחים 

3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים

לסירופ סצ'ואן:

200 גרם (1 כוס) סוכר

1 כוס מים

1 כף אבקת פלפל סצ'ואן

 

עזרים: 2 תבניות אינגליש קייק


(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם מטרפה מקציפים את החמאה והסוכר עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.
  2. טורפים את הביצים ומוסיפים אותן בהדרגה לקערת המיקסר עד לקבלת מסה תפוחה ומוקצפת.
  3. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
  4. ממיסים את אבקת הקקאו במים הרותחים.
  5. מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים למסת החמאה את האבקות והקקאו לסירוגין במהירות אטית.
  6. משמנים את התבניות, יוצקים לתוכן את המסה ומפזרים מעל את אגוזי המלך.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35-40 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.
  8. סירופ הסצ'ואן: מרתיחים בסיר קטן את המים, הסוכר והפלפל ויוצקים את הסירופ על העוגות לאחר שהן יוצאות מהתנור.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים