השר בגין: שיקול דעת שרים אינו נושא לוועדות
בתשובה להצעה לסדר בכנסת, אמר השר בגין כי יש ועדה נוספת, שיכולה להפסיק את כהונתה של הממשלה - הבוחרים. הוא הוסיף כי יש להסתפק בחקירה שמנהל הצבא
השר בני בגין סבור כי אין להקים ועדת חקירה לבדיקת אירועי המשט שהסתבך. בתשובה להצעות לסדר היום שהוגשו לכנסת, אמר בצהריים (יום ד') השר בגין, כי יש להסתפק בחקירה שמנהל הצבא, וכי בכל מקרה לא ייבדק שיקול הדעת של השרים.
השר בגין אמר כי יש "ועדה נוספת", שיכולה להפסיק את כהונת הממשלה: "אם יעלה הרצון מלפניה, תוכל הוועדה הזאת
להסיק מסקנה ולהביע אי אמון בממשלה. יש עוד ועדה המוסמכת לדון בשיקול דעתה של הממשלה - היא מונה כמה מיליוני בוחרים והיא יכולה לדון את הממשלה לכף זכות או חובה ביום הבחירות".
על שיקול הדעת של השרים הוא אמר: "שיקול דעת אינו נושא לוועדות. יש אנשים שרואים את זה משום מה אחרת. אי אפשר ולא נוכל לנהל מדינה, אם ועדה כלשהי - מוסמכת ומכובדת - תדון בשיקול הדעת, אלא אם כן יש חשד למשל לגביי שבעת שאני מפעיל או הפעלתי שיקול דעת היו לי גם שיקולים זרים שאינם למן העניין".
בגין הדגיש כי "יש הסכמה רחבה השוללת הקמת ועדה בינלאומית, יש הסכמה רחבה שאין להביא לחקירה לוחמים כשהם לחילופין חמושים בעורך דין... יש הסכמה רחבה בציבור ובכנסת שלגבי הפעולה הצבאית עצמה יש להסתפק, וניתן להסתפק, בתחקיר הצבאי שלנו, של צה"ל. יש לו מסורת לא קצרה של עצמאות, של כנות הלוחמים בעת התחקיר".
"ואיך אירופה מגינה על אזרחיה?"
השר בגין הדגיש כי "לא מעטים מבין אלה הדורשים חקירה כזאת כבר חרצו את הדין עוד בצהריי אותו היום, בערב, בוודאי למחרת... אם אתם כבר יודעים, מדוע אתם עכשיו מבקשים חקירה?".
בגין הוסיף כי יש להיות ערים לעובדה שבשנים האחרונות מתרחש ניסיון חוזר ונשנה למנוע מישראל לממש את זכותה
להגנה עצמית, מול אויב או אויבים שאינם פרי דימיונה. "דו"ח גולדסטון היה בו משום ניסיון למנוע את יכולתנו להגן על עצמנו", ציין לדוגמה.
הוא רמז שלאירופה אין זכות להטיף לישראל כיצד להגן על עצמה. "איך מדינות אירופה מגינות על שלום אזרחיהן? על-ידי פעולות צבאיות באפגניסטן ובפקיסטן. המרחק הממוצע הוא כ-5,000 קילומטר, וכך הם מגנים על אזרחיהם. אנחנו מגינים על תושבי מדינת ישראל במרחק 50 קילומטר מתל-אביב, 30 קילומטר מחיפה, 10 קילומטר מאשקלון, חמישה משדרות, טווח פצצת מרגמה מנחל עוז".