"מטבח בריא לילדים": 4 מתכונים מתוך ספר
איך גורמים לילדים לאכול בריא? שי-לי ליפא, מחברת הספר "מטבח בריא לילדים" ואמא בפני עצמה, מתמודדת עם האתגר מדי יום. הנה ארבעה מתכונים מתוך הספר שיעשו גם לילדים שלכם חשק לאכול נכון
פריטטה תפוחי אדמה, אפונה ובצל
חביתה לילדים שמבינים עניין ואוהבים את האוכל שלהם מתובל, כמו של גדולים.
המרכיבים (ל-4 מנות):
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן קלוף וקצוץ דק
1 תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
4 ביצים
1/2 כוס אפונה קפואה
1/4 כוס עירית קצוצה (לא חובה)
מלח
(צילום: דן לב)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחממים מחבת בינונית (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ותפוחי אדמה ומאדים כ-7 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד להזהבה קלה. מפזרים את הבצל ותפוחי האדמה באופן שווה במחבת.
- טורפים ביצים בקערה. מוסיפים אפונה, עירית ומלח ומערבבים.
- יוצקים למחבת ומבשלים כ-3 דקות עד ששולי הפריטטה מתחילים להתייצב.
- מעבירים את המחבת לתנור ואופים 20-15 דקות עד להזהבה.
סלט קוסקוס "קונפטי"
הסלט הזה צבעוני ויפה כמו פירורי הנייר שמפוזרים במסיבות. הוא טעים גם שעות לאחר ההכנה, ולכן מתאים לבית הספר ואפילו לפיקניק.
המרכיבים (ל-6 מנות):
1 שקית (350 גרם) קוסקוס מהיר הכנה (עדיף קוסקוס מלא)
2 כפות שמן זית
1 זוקיני בינוני חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
1 גזר בינוני חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
1 פלפל אדום בינוני חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
1/2 כוס צימוקים
100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
1 גבעול בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים (לא חובה)
2 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ בלסמי
מלח
(צילום: דן לב)
אופן ההכנה:
- מכינים קוסקוס לפי הוראות היצרן.
- בינתיים מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, קוביות זוקיני, גזר ופלפל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה, עד שהירקות מתחילים להתרכך אך אינם מזהיבים.
- מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגרים. מוסיפים את הירקות המאודים ושאר החומרים ומערבבים. מתקנים תיבול.
קציצות עוף על מקל
צורת ההגשה עושה את האפקט - הילדים אוחזים במקלות ואוכלים את הקציצות בהנאה, כאילו מדובר בסוכרייה על מקל.
המרכיבים (ל-12 קציצות):
500 גרם בשר עוף טרי טחון (מומלץ פרגיות)
1 גבעול בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים (לא חובה)
1/4 כוס פירורי לחם
1 חלמון ביצה
1 כף קטשופ
1 כף שמן זית
מלח
(צילום: דן לב)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים את חומרי הקציצות בקערה ולשים כשתי דקות. הלישה תפיק קציצות יציבות.
- יוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. נועצים מקל במרכזן ומעצבים למעין קבב שמנמן. מניחים בתבנית.
- אופים כ-15 דקות עד שהקציצות זהובות ומוכנות. חשוב להימנע מאפיית יתר וייבוש הקציצות.
כדורי שוקולד בריאים
את הביסקוויטים המסורתיים החלפתי בפצפוצי אורז ללא סוכר (קונים בחנויות טבע) - מתקבלים כדורי שוקולד טעימים במרקם מתפצפץ.
המרכיבים (ל-25 כדורים):
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
2 כוסות פצפוצי אורז
לציפוי:
1/2 כוס קוקוס טחון או שומשום
(צילום: דן לב)
אופן ההכנה:
- ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.
- יוצקים חלב, מוסיפים סוכר ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות להתייצבות.
- מוציאים מהמקרר ויוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ (אם התערובת שהתה במקרר יותר שעות והתקשתה, ממתינים כמה דקות כדי שתתרכך מעט ואז יוצרים כדורים). מגלגלים בקוקוס או בשומשום.
- שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.