גודל קובע: נמוכים בסיכון גבוה פי 1.5 למחלות לב
מחקר ענק, בו נבדקו למעלה מ-3 מיליון איש, מצא כי הסיכון של אנשים נמוכים לחלות במחלות לב גבוה פי 1.5 לעומת הגבוהים. הסיבות האפשריות: עורקים צרים, תת תזונה ושיבוש הורמונלי
הגובה כן קובע: אנשים נמוכים נמצאים בסיכון הגבוה ב-50% ללקות בבעיות לב או לתמותה ממחלות לב בהשוואה לאנשים גבוהים, כך עולה ממחקר חדש שנערך בפינלד וניתח עשרות מחקרים שכללו מעל שלושה מיליון גברים ונשים. המחקר פורסם בגיליון האחרון של כתב העת European Heart Journal.
שיבוש הורמונלי או כלי דם קטנים?
מחקרים קודמים כבר מצאו קשר בין גובה לבין בעיות לב, כמו התקפי לב אוהנחיות המומחים: יש מה לעשות
צעדים למניעת התקף-לב
ד"ר איתי גל
רוצים למנוע התקף-לב? איגוד הלב האמריקני מפרסם השבוע הנחיות הכוללות שבעה צעדים למניעת מחלות לב וכלי דם. בין ההנחיות החדשות: לפחות 150 דקות בשבוע של פעילות גופנית מתונה, שמירה על לחץ-דם מתחת ל-120/80, כולסטרול נמוך מ-200 ורמות סוכר בצום מתחת ל-100
ממוצע הגבהים בקרב הנבדקים היה 161 ס"מ בקרב הנמוכים ו-174 ס"מ בממוצע בקרב הגבוהים. החוקרים מצאו כי הנבדקים הנמוכים ביותר בכל אוכלוסיה שנבדקה היו בסיכון גבוה פי 1.5 למחלות לב או לתמותה מהם, בהשוואה לנבדקים הגבוהים ביותר.
לחוקרים עדיין לא ברור מדוע נמוכי קומה נמצאים בסיכון גבוה יותר למחלות לב, אך הם הציעו מספר תאוריות לכך. אחת מהן מעלה את האפשרות שאנשים נמוכים עניים יותר או סובלים מתת תזונה, שפגעה בגדילתם והפכה אותם לרגישים גם לבעיות לב.
אפשרות אחרת שהציעו החוקרים היא שיבוש הורמונלי, הגורם לעיכוב גדילה ולפגיעה בלב. החוקרים סבורים גם שלאנשים נמוכים ישנם כלי דם קטנים יותר, העלולים להיחסם במהירות בעת שינויי לחץ דם או בשל כולסטרול.
לדברי ד"ר טולה פנג'נן, ראש צוות החוקרים מאוניברסיטת טמפרה בפילנלד, אנשים נמוכים אינם צריכים להיבהל מתוצאות המחקר. "גובה הוא רק אחד מתוך גורמים רבים התורמים למחלות לב", אמרה והוסיפה שחשוב להקפיד על מניעת עישון, תזונה נכונה ופעילות גופנית. "אלו גורמים שניתן לשנות, בניגוד לגובה", פסקה.
הגובה הוא אחד מתוך גורמים רבים למחלות לב
צילום: index open
מומלצים