שתף קטע נבחר
 

מתוקה אמיתית: עוגת רוטב קרמל

מחפשים משהו מתוק באמת? רוני ונציה מגישה מתכון לעוגה מקורית ממולאת ברוטב קרמל, שיוצקים לתוכה במהלך האפייה. מגישים אותה חמה, עם קרם פרש לשבירת המתיקות

עוגת קרמל

המרכיבים (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):

למלית:

‭1/2‬ כוס ‭75)‬ גרם) סוכר חום כהה

30 גרם חמאה רכה

‭1/8‬ כוס ‭30)‬ מ"ל) שמנת מתוקה

לעוגה:

1 כוס ‭140)‬ גרם) קמח לעוגות (שטיבל מס' ‭(5‬

‭2/3‬ כוס ‭60)‬ גרם) אבקת שקדים מולבנים

1/2 2 כפיות אבקת אפייה

‭1/3‬ כפית מלח

175 גרם חמאה רכה

‭1/4‬ כוס ‭50)‬ גרם) סוכר לבן רגיל

‭1/4‬ כוס ‭35)‬ גרם) סוכר חום כהה

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל טהור

לקרם פרש:

1 מכל שמנת חמוצה ‭27%)‬ שומן)

‭3-2‬ כפות אבקת סוכר, מנופה

‭1/2‬ כפית תמצית וניל טהור


עוגת קרמל (צילום: גיא בלומנשטיין) 

 

אופן ההכנה:

  1. המלית: בסיר קטן שמים את כל חומרי המלית וממיסים מעל ללהבה נמוכה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מניחים בצד לצינון מלא.
  2. הקרם פרש: שמים את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר והווניל בקערה בינונית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומניחים במקרר.
  3. העוגה: מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך ‭160)‬ מעלות).
  4. מנפים ביחד בקערה בינונית את הקמח, אבקת השקדים, אבקת האפייה והמלח.
  5. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר הלבן והחום בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית-גבוהה כ‭2-‬ דקות, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הווניל.
  6. מקפלים פנימה את תערובת הקמח (התערובת תיראה כבדה‭.(‬ מעבירים לתבנית משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה בתחתית ומיישרים.
  7. מניחים את תבנית העוגה מעל לתבנית שטוחה ואופים כ‭12-‬ דקות, עד שהעוגה מתחילה לתפוח. מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת כפית מחדירים פנימה ‭14-12‬ כפיות קטנות של מלית שמשקיעים פנימה עד המרכז ב‭14-12-‬ מקומות על פני העוגה.
  8. מחזירים את העוגה לתנור וממשיכים לאפות ‭12-10‬ דקות, עד שצבעה הופך זהוב בהיר, היא יציבה למגע וקיסם המוחדר פנימה (בחלק היבש של העוגה) יוצא נקי. מצננים 15 דקות בתבנית על רשת. מעבירים סכין קטנה מסביב לשוליים לשחרור, הופכים ומגישים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת קרמל
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים