"לאכול מהדשבורד, זה כמו לאכול מהאסלה"
סיבה נוספת להפרדת אכילה ונהיגה במכונית. מחקר חדש מגלה כי תא הנוסעים במכונית הוא מקום שאין לאכול בו. מיקרוביולוגית: החלק העליון של לוח המחוונים מלוכלך באופן יוצא דופן
מי שאוכל במכונית, מסתכן במחלות זיהומיות. מחקר חדש שערכה חברה בריטית לציוד נלווה ברכב, מגלה כי הסיכוי ללקות בקלקול קיבה לאחר אכילה ברכב, גדול משמעותית מהסיכוי לחלות לאחר אכילה במקום מסודר. במכונית בה עושים שימוש זוג מבוגרים ושני ילדים צעירים, התגלתה כמות גדולה במיוחד של חיידקים מסוכנים. הסיבה לכך אמורה להיות ברורה לכולנו: אנחנו לא מנקים את פנים הרכב לעיתים תכופות מספיק.
המקומות המועדים ביותר לפורענות, כך החוקרים, הם ידיות דלתות, הגה, ידית ההילוכים, מתחת למושבים, על ומתחת לשטיחי המכונית. חיידקים שונים המגיעים מהקרקע עליה אנו דורכים, יוצרים נבגים הממתינים לתנאים נוחים כמו חום או שאריות מזון להתרבות, אז גורמים להקאות ושלשולים.
"אנשים נחרדים מהמחשבה של אכילה ממושב אסלת השירותים, אך הם לא מודעים כי לאכול מהחלק העליון של לוח מחוונים מלוכלכך של מכונית, מוביל לאותם סיכונים בריאותיים", אומרת מיקרוביולוגית בכירה. עוד הוסיפה כי כאשר מזג האוויר מתחמם, חייבים לשים דגש על ניקיון המכונית, במיוחד במקרים בהם גם חיות המחמד מוצאות עצמן ברכב המשפחתי.
סקר שנערך במקביל, העלה כי כ-70% מהנהגים אוכלים במכונית, ומחציתם משאירים גם אוכל ושתיה בתא הנוסעים. כ-50% מהנשאלים הודו כי אוכל ושתייה נשפכים במכוניתם מדי פעם. עם זאת, יותר ממחצית מהנשאלים אמרו כי הם מנקים את המכונית פעם בחודש, ובדרך כלל נתקלים תוך כדי כך בשאריות מזון.