שופט: ראיות נגד החשודים בהשחתת מסגד בצפון
השופט אינאס סלאמה האריך בשישה ימים את מעצרם של ארבעת החשודים בריסוס הכתובות בכפר איבטין - כדי שהמשטרה תוכל להמשיך בחקירתם בלא חשש לתיאום עדויות. "יש במעשים פוטנציאל לפגיעה בסדר הציבורי", קבע
לא רק מידע מודיעיני - גם ראיות. בית משפט השלום בחיפה האריך אחר-הצהריים (יום ה') בשישה ימים את מעצרם של ארבעת תלמידי הישיבה החשודים בריסוס כתובת הנאצה על המסגד ביישוב איבטין, בלילה שבין שלישי ורביעי, השבוע.
סנגורם של הארבעה הכחיש בשמם את המיוחס להם, וטען כי החשדות נגדם מבוססים על מידע מודיעיני בלבד, ולא על ראיות. אולם השופט אינאס סלאמה, סגן נשיא בית המשפט, סתר טענה זו, וקבע כי התיק מכיל גם ראיות לכאורה, המבססות חשד ראשוני כנגד הארבעה.
שלושה מבין החשודים - אחיה שור, חנני ליברזון, ויוסף מתות, בני 18 - הם תלמידים בישיבה בכפר חסידים. הרביעי הוא דוד ויינברג, שנעצר בעת שביקר את חבריו בכפר חסידים.
חנני ליברזון, בדרך לשישה ימי מעצר (צילום: אבישג שאר-ישוב)
המשטרה מייחסת לארבעה חשדות של עלבון דת, איומים, ריסוס והשחתת פני מקרקעין וכן קשירת קשר לביצוע פשע. בבית המשפט ביקש נציג המשטרה להאריך את מעצרם בעשרה ימים.
הדיון בעניינו של כל אחד מארבעת החשודים התנהל בנפרד, על פי בקשת היחידה המרכזית במרחב חוף המנהלת את החקירה. נציג הימ"ר בדיון, רס"ב שגיב ביטון, ביקש להפריד את הדיונים כדי שהחשודים לא יוכלו לתאם גרסאות. הוא אף ביקש לקיים את הדיון בדלתיים סגורות - אך בקשה זו נדחתה על ידי השופט.
הסנגור: "הטענה על קשירת קשר היא ערטילאית"
הסנגור, עו"ד עדי קידר, טען בדיון כי בידי המשטרה אין ראיות נגד החשודים, וכי התיק כולו מבוסס על מידע מודיעיני שקיבלה המשטרה מהשב"כ ומגורמים נוספים. הוא ביסס טענה זו, בין היתר, על כך שהמשטרה לא פנתה אתמול לבית המשפט וביקשה להוציא צווי מאסר נגד הארבעה, אלא הגיעה לישיבה ועצרה אותם במפתיע.
עוד טען כי העובדה שהמשטרה מייחסת לכל הארבעה את אותם חשדות בדיוק, "ללא קביעת מדרג והיררכיה", מוכיחה כי "הטענה על קשירת קשר היא ערטילאית".
השופט סלאמה דחה את טענות הסנגור, וקבע כי יש להאריך את מעצרם של הארבעה בשישה ימים.
לדבריו, בתיק החקירה יש חשד לכאורה שהארבעה ביצעו את המעשים המיוחסים להם, ובשלב זה, לא ניתן להמשיך בחקירה כשהארבעה משוחררים או נתונים במעצר בית.
"אין להתעלם מהעובדה שמדובר בנסיבות מיוחדות", הוסיף השופט, "כאשר יש למעשים המיוחסים למשיבים כדי להוות פוטנציאל לפגיעה ברגשות, להתססה, לפרובוקציה - מעשים שעלולים להביא להתפתחויות של הפרת הסדר הציבורי".
בתום הדיון אמר הסנגור כי בכוונתו לערער על משך המעצר.