שתף קטע נבחר

מסתמן: השופט יעקב טירקל יחקור את המשט

בעקבות הלחצים הבינלאומיים לפתוח בחקירת אירועי הדמים על סיפון ה"מרמרה" הטורקית, הוצע לשופט בית המשפט העליון בדימוס יעקב טירקל לעמוד בראש הוועדה שתבדוק את האירועים. טירקל סירב להשיב לפניית ynet בעניין

העולם לוחץ להקמת ועדת חקירה בינלאומית לאירועי המשט לעזה, ובישראל מחפשים פתרון. אחת האפשרויות שעלתה בדיונים מול ארצות-הברית היא ששופט עליון בדימוס יעמוד בראש הוועדה. בימים האחרונים נעשתה פנייה לשופט בית המשפט העליון לשעבר, יעקב טירקל.

 

כתב המנדט של הליך הבדיקה הישראלי גובש בימים האחרונים בירושלים, ולמעשה אושר עקרונית ונוסח כמעט סופית בישיבת "השביעייה". הנושא מתואם מול הממשל האמריקני. טירקל עצמו סירב להתייחס לדברים ובתשובה לשאלת ynet האם קיבל על עצמו את המינוי, אמר כי ישיב על כך רק בשלב מאוחר יותר.

 

לאחרונה התראיין טירקל לגלי צה"ל ואמר, כי "אין מנוס מהקמת ועדת חקירה ממלכתית". הוא הוסיף: "אני לא חסיד של המלצות אישיות. מה שעומד לנגד עיניי זה העניין. אני רוצה שכישלונות לא יקרו יותר והאם פלוני יודח או לא יודח והאם תפקידו יוקפא או לא יוקפא זה בעיניי עניין משני".

 

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, עמד על העיקרון שחיילי צה"ל לא ייחקרו בוועדה. כלומר, בהליך הבדיקה יהיה שימוש בתחקירי צה"ל, ובממצאי הוועדה שמינה הרמטכ"ל בראשות האלוף (מיל'') גיורא איילנד. ראש הממשלה, שר הביטחון, יתר השרים והרמטכ"ל יופיעו בפני הוועדה, יעידו וימסרו מידע.

 

נתניהו התייחס השבוע פעם נוספת לחקירה, ואמר:

"אנחנו דנים עם כמה גורמים בעולם לגבי הליך בדיקה ראוי של אירועי המשט לעזה. אנחנו יודעים את האמת, העם יודע את האמת. נהיה מוכנים לתת את כל העובדות". לדבריו, "יש גם תשובות שבקהילה הבינלאומית מעדיפים שלא לשמוע".

 

מזכ"ל האו"ם באן קי מון ומדינות נוספות - בראשן ארצות-הברית - לוחצים להקים ועדה שתחקור את אירועי השתלטות לוחמי השייטת על הספינה "מרמרה", שהיתה בדרכה לרצועת עזה. במהלך ההשתלטות נהרגו תשעה פעילים. דובר מחלקת המדינה בוושינגטון, פיליפ קראולי, אמר כי מעורבות בינלאומית בחקירה "הכרחית" כדי להרגיע את המצב.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יעקב טירקל
צילום: גיל יוחנן
מומלצים