סלק, פלפל ותפו"א: סלט בשלל צבעים
צבעוני, מיוחד ומרשים - שי ילין מגיש סלט של תפוחי אדמה קטנים, סלק חי ופלפל אדום קלוי היוצר קשת צבעים מרהיבה של ירקות חיים ומבושלים
סלט תפוחי אדמה, סלק חי ופלפל אדום חרוך
סלט צבעוני ומרשים המשלב את הצהוב של תפוח האדמה, הסגול של הסלק והאדום של הפלפל בקשת צבעים מרהיבה. חשוב להכין את כל מרכיבי הסלט לחוד מבעוד מועד ולהרכיב את הסלט ממש לפני ההגשה, בצלחות ההגשה. מייד לאחר הערבוב הראשון, הסלק יצבע את כל מרכיבי הסלט בסגול והאלמנט הוויזואלי המרשים ילך לאיבוד.
המרכיבים (4 מנות):
2 חופנים גדולים של תפוחי אדמה קטנים
2 סלקים בינוניים, קלופים ומגוררים
2 פלפלים אדומים בינוניים
6 בצלים ירוקים, קצוצים דק
4 שיני שום מעוכות
מיץ מ-1/2 לימון
1/4 כוס שמן זית כתית טהור
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
פרמזן מגורר גס
(צילום: קרן שגב)
אופן ההכנה:
- אופים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים אבל לא יותר מדי. מעבירים לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול, קולפים וחותכים לעיגולים בעובי 1 ס"מ.
- בזמן שתפוחי האדמה נאפים, חורכים את קליפת הפלפלים על אש גלויה או באמצעות מבער. חשוב מאוד לא להשחים מתחת לגריל על מנת לשמור על המרקם הבשרני של הפלפלים. לאחר שהפלפלים השחירו מכל הכיוונים, מעבירים לקערה מכוסה למשך כ-10 דקות. קולפים את הפלפלים באמצעות הידיים (לא מתחת למים זורמים); אפשר להיעזר במגבת נייר על מנת להסיר את פיסות הקליפה. פורסים את הפלפלים לרצועות בעובי 1 ס"מ, חוצים כל רצועה לשניים לאורכה ושמים בצד.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את השום, מיץ הלימון, שמן הזית, הפלפל השחור והמלח בקערה.
- מרכיבים את הסלט: בכל צלחת מניחים רבע מכמות תפוחי האדמה, מעליהם עורמים רבע מכמות הסלק, מעל הסלק מניחים רבע מכמות הפלפל האדום ולבסוף בוזקים מעל ומסביב את הבצל הירוק. יוצקים מספר כפות רוטב לכל צלחת ומפזרים פרמזן מגורר.
שי ילין כותב את הבלוג Ambrosiac
אפשר גם חי. סלק
צילום: ירון ברנר
מומלצים