שתף קטע נבחר

ביקש לעשות ילד מהביציות של גרושתו - ונדחה

הקשר בין תושב ירושלים לשני ילדיו התנתק לאחר שאמם עזבה איתם לחו"ל. הוא ביקש להשתמש בביציות של גרושתו שהופרו מזרעו כדי לבצע הליך פונדקאות, אך בקשתו נדחתה בשנית

תושב ירושלים לא יוכל להשתמש בביציות של אשתו שהופרו מזרעו לצורך ביצוע הליך פונדקאות - כך קבע בסוף השבוע בית המשפט המחוזי בירושלים, שדחה את הערעור שהגיש האיש על פסק דין של בית המשפט לענייני משפחה.

 

התובע ואשתו נישאו בשנת 1993 ומכיוון שלא יכלו להביא ילדים לעולם באופן טבעי, פנו לטיפולי

פוריות כשתוצאה מהם נולדו שני ילדים, כיום בני 11 ו-16. גם לאחר הלידות המשיכו השניים בטיפולים, שבמהלכם נשאבו 7 ביציות מגוף האשה, הופרו בזרעו של הגבר, והופקדו בבית החולים.

 

בשנת 2001 נסעה האשה עם הילדים לבקר קרובים בארצות הברית ולא חזרה. הבעל נסע אחריהם, אך חזר לישראל בשנת 2004 לבדו, ופתח בהליכים משפטיים שונים על רקע ניתוקו מילדיו. הוא טען כי האם אינה מאפשרת לו להיות בקשר טלפוני עם הילדים וכי הוא מנוע מלבקר אותם בגלל צו עיכוב יציאה מהארץ.

 

על רקע זה, הוא הגיש לבית המשפט לענייני משפחה תביעה בה הוא ביקש לאפשר לו להתקשר עם אם פונדקאית כדי שתתעבר מהביציות המופרות השייכות לו ולגרושתו. האם והיועץ המשפטי לממשלה הגישו בקשה למחוק את התביעה, בטענה שהחוק קובע שתנאי מוקדם להליך הפונדקאות הוא הסכמת האם הביולוגית לעשות שימוש בביציותיה - וכי ביצוע הליך זה ללא הסכמתה מהווה עבירה פלילית.

 

בית המשפט אימץ את טענות האם וקבע כי התקופה של שמירת הביציות, העומדת על שבע שנים

מיום ההפריה, חלפה עוד לפני הגשת התביעה, ומכך שהאם לא הגישה בקשה להארכת תקופת ההקפאה, משתמע שהיא איננה מעוניינת לעשות בהן שימוש.

 

אולם האיש לא התייאש וערער על פסק הדין לבית המשפט המחוזי, בטענה שכל הנימוקים של הבית המשפט לענייני משפחה לא נכונים, וכי בנסיבות מסוימות, הזכות להורות "גוברת על הזכות לאי-הורות". אולם גם בית המשפט המחוזי קבע כי ללא הסכמת האם, לא ניתן להתקשר בהסכם לנשיאת עוברים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הליך הפונדקאות לא ייצא אל הפועל (אילוסטרציה)
צילום: jupiter
מומלצים