כמו במסעדה: פטה כבד
במסעדות רבות נוהגים להגיש פטה כבד כמנה ראשונה אלגנטית, לצד טוסטונים וריבת בצל. המתכון הבא יראה לכם שלא קשה בכלל להכין פטה כבד עוף גם בבית - רק צריך לתכנן יום מראש
פטה כבד עוף
מתכון באדיבות "טאטי"
המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק):
600 גרם כבד עוף
300 גרם חמאה
100 מ"ל ברנדי
300 מ"ל יין פורט
100 גרם בצלי שאלוט
1 כפית מלח
פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
- משרים את הכבד ביין ובברנדי למשך הלילה.
- קוצצים בצלי השאלוט לרצועות דקות (ז'וליינים). מחממים מחצית מכמות החמאה ומטגנים בה את הבצלים. מוסיפים את הכבדים ומטגנים עד לרמת העשייה הרצויה (מומלץ מדיום עד מדיום-וול). מתבלים במלח ופלפל.
- מעבירים את הכבדים והבצלים למעבד מזון. מוסיפים את שארית החמאה וטוחנים לקבלת מרקם אחיד.
- יוצקים את תערובת הכבד לתבנית מאורכת. מכניסים למקרר למשך לילה.
- מגישים יום למחרת עם מלפפון חמוץ ובצל מטוגן.
צילום: שלום בר טל
מומלצים