IBM במשא ומתן לרכישת סטורווייז הישראלית
האם ענקית המחשוב האמריקנית בדרך לרכישה שביעית של חברת היי-טק ישראלית? IBM במשא ומתן מתקדם לרכישת סטורווייז, המייצרת מערכת אחסון נתונים המאפשרת דחיסה של מידע רב יותר ללא צורך בהחלפת השרתים. אם הרכישה תצא אל הפועל, המשקיעים ייהנו מרווח של פי 3–4 על השקעתם
רכישה נוספת של ענקית המחשוב IBM בישראל צפויה לצאת לדרך בחודשים הקרובים. בימים אלה נמצאת IBM במשא ומתן לרכישת חברת הסטארט־אפ הישראלית סטורווייז (Storwize) בהיקף מוערך של 140 מיליון דולר. בסטורווייז הושקעו עד כה 39 מיליון דולר בחמש שנים, כך שאם הרכישה אכן תצא אל הפועל, המשקיעים למעשה ייהנו מרווח של פי 3–4 על הכסף שהשקיעו בחברה.
גם מייסדי סטורווייז, יוני עמית וגל נאור, שמשמש כנשיא, יגזרו קופון נאה מהמכירה הצפויה, וכך גם חלק מ־70 עובדי החברה, שעל פי ההערכות מחזיקים באופציות.
דבר המו"מ בין סטורווייז ל-IBM איננו מפתיע, שכן שתי החברות הן שותפות עסקיות זה זמן רב. המוצר של סטורווייז הוא מערכת אחסון נתונים המאפשרת דחיסה של מידע רב יותר ללא צורך בהחלפת השרתים בארגון. מדובר במעין קופסת תקשורת המותקנת בתוך רשת האחסון הארגונית הקיימת, וכך מאפשרת דחיסת מידע. החברה מצהירה כי מערכת זו מורידה ב־50% עד 90% את השימוש השוטף במערכות האחסון בארגון, ואינה פוגעת במידע.
לסטורווייז מספר לא מבוטל של שותפויות עסקיות מהשורה הראשונה המסייעות בהפצת מוצריה, בהן HP, NetApp, EMC, VMware, היטאצ'י, סיסקו ואורקל, אך הקשר הטוב ביותר נרקם דווקא עם IBM, שנהפכה למפיצה מרכזית של מוצריה של סטורווייז. ההתלהבות מהמוצר הישראלי הגיעה עד להנהלה הראשית של IBM, ומנהל הפיתוח העסקי העולמי של החברה, דיטר מואנק, המשמש גם כסגן נשיא לענייני אחסון, היה מיוזמי המשא ומתן הנוכחי.
לפני כשנתיים העבירה סטורווייז את הנהלתה לארה"ב, ואז גם חוותה צמיחה מרשימה של מאות אחוזים בשנה בהיקף הפעילות שלה.
באפריל 2008 גייסה החברה 19 מיליון דולר ושכרה אנשי מכירות רבים. הנהלת החברה הועברה לארה"ב, והצטרף לשורותיה מנכ"ל אמריקני, אד וולש. וולש שימש סגן נשיא ב־EMC, לאחר שמכר לה את חברת Avamar בשנת 2006. לקוחות רבים הוחתמו, בהם מאזדה, יצרנית מערכות שיחות הוועידה פוליקום ואולפני האנימציה דרימוורקס. המערכת של סטורווייז, אגב, נוסתה לראשונה בסרט האנימציה "כוורת בסרט" בכיכובו של ג'רי סיינפלד, והצליחה לקצר את זמן ההפקה בכך שדחסה עד 30% יותר מידע מאשר מערכת סטנדרטית.
"המשבר הוא הזדמנות"
בספטמבר 2008 אמר ל"כלכליסט" גל נאור, מייסד סטורווייז, כי המשבר יהיה ההזדמנות הגדולה של החברה. "המוצר שלנו לא הופך את מערכות האחסון למהירות יותר או גדולות יותר, אלא לזולות יותר", הצהיר נאור. "בתקופה זו, שבה ארגונים מנסים לחסוך בהוצאות מערכות המידע שלהן, פתרון שכזה הוא מצרך מבוקש. סטורווייז תהיה חברה גדולה, אף על פי שחברות אחסון נתונים נרכשות בזו אחר זו. אחרת לא היינו מגייסים 19 מיליון דולר בסיבוב אחד".
משקיעים רבים צפויים ליהנות כעת מרכישת סטורווייז, בהם קרן סקויה ישראל, קרן תמארס של פויו זבלדוביץ', קרן בסמר וחברת ההשקעות טנאיה, מי שנחשבה עד לא מזמן כקרן ההשקעות של בנק ליהמן ברדרס האמריקאי שקרס לפני כשנתיים בעיצומו של המשבר הכלכלי.
בחברה גם השקיעו משקיעים פרטיים שאחזקותיהם דוללו במשך השנים - שלמה נחמה, לשעבר יו"ר בנק הפועלים, יגאל אהובי ועמוס טלמור.
רכישה שנייה בתוך שנה
רכישת סטורווייז, אם אכן תצא לפועל, תהיה הרכישה השנייה של IBM בישראל בתוך שנה, והשביעית בכלל. בדצמבר האחרון רכשה IBM את גארדיום תמורת 225 מיליון דולר. גארדיום, כמו סטורווייז, גם היא החזיקה במטה והנהלה במדינת מסצ'וסטס בארה"ב.
אם אכן תרכוש IBM את סטורווייז, תצטרף החברה לשלוש רכישות היסטוריות של IBM בישראל בתחום אחסון הנתונים: XIV, דיליג'נט ופיילס אקס. ככל הנראה תצורף סטורווייז לאשכול פיתוח תחום האחסון, הכולל את שלוש החברות, אשר את פעילותן מרכז כיום אלן אזגורי, מנכ"ל מרכז XIV.
מסטורווייז לא התקבלה תגובה. מ-IBM נמסר: "איננו מגיבים לשמועות".
מומלצים