מרעננת: 4 מתכוני קיץ עם נענע
הגיע הזמן להוציא את הנענע מכוס התה ולהוסיף אותה ליתר המאכלים שאתם מכינים. דנה אלמוסני מכינה סלט עדשים שחורות, סלט שומר ופלפלים קלויים, עוף בבישול איטי וקינוח של אפרסקים - כולם משופעים בנענע טרייה
קיץ תמיד מזכיר לי חופשה טובה, הרבה שמיים כחולים, ים וכמובן אוכל קליל. לפני כמה שנים הייתי צריכה להכין ארוחה למשפחה, והאמת - לא נעים לומר - בטעות קניתי נענע במקום תבלין אחר. לא היה לי זמן לרוץ בחזרה ולקנות את התבלין שרציתי, אז אמרתי לעצמי "יאללה - יהיה מה שיהיה. נקווה שיצא טוב". באותה ארוחה הכנתי בשר בקר עם גרגירי חומוס והוספתי לתבשיל הרבה נענע. כתוספת הכנתי אורז ונחשו מה הוספתי לו? נענע כמובן. ובלי להתבייש, הייתה שם כמעט חבילת נענע שלמה. גם לסלט הוספתי נענע במקום בזיליקום.
כך גיליתי שנענע הולכת כמעט עם כל דבר. היא כיפית, מרעננת, ואחרי הבישול הניחוח שהיא מפזרת בבית זה פשוט נפלא. לא יודעת למה, אבל נענע תמיד עושה לי קונוטציה למשהו מיוחד. לקראת הקיץ המגיע החלטתי להכין מנות שלא יצריכו עמידה של שעות ועבודה קשה במטבח (גם ככה אנחנו עובדים הרבה).
את המתכונים הבאים אפשר להכין בנפרד, וגם אפשר להכין כארוחה אחת. אין לכם מה לחשוש מהנענע. לרוב היא נחשבת לירק תבלין שמתאים בעיקר בתה, אבל כאמור, אני מאוד אוהבת להוסיף אותה לתבשילים ומאכלים אחרים.
סלט עדשים שחורות עם ירקות קלויים
המרכיבים:
500 גרם עדשים שחורות2 חצילים חתוכים לקוביות
3-4 זוקיני פרוסים לפרוסות
200 גרם עגבניות שרי
3 שיני שום קצוצות
3 כפות חומץ בלסמי
5 כפות שמן זית
1/4 חבילת נענע קצוצה
מלח
(צילום: אסף רונן)
אופן ההכנה:
- בסיר עם מים מבשלים את העדשים כ-30 דקות, עד שהן רכות. מסננים ומשאירים אותן להתקרר.
- מושחים את החצילים בשמן זית ומפזרים מלח מעל. ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות.
- במחבת פסים צולים את הזוקיני עם מעט שמן זית, כ-3 דקות מכל צד.
- בכלי עם מכסה מערבבים היטב את שמן הזית, השום, הבלסמי, הנענע והמלח.
- שמים בקערה את העדשים ומוסיפים את הירקות הקלויים. יוצקים מעל את הרוטב. מערבבים ומגישים.
סלט שומר ופלפלים קלויים
המרכיבים:
3-4 פלפלים אדומים וצהובים
4 יחידות שומר
1 לימון סחוט
1 כף שמן זית
1/4 חבילת נענע קצוצה
(צילום: אסף רונן)
אופן ההכנה:
- חותכים את הפלפלים לחצי. מנקים מהגרעינים ומניחים בתבנית האפייה.
- מכניסים לתנר שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-40 דקות. מניחים את הפלפלים בכלי סגור, "שיזיעו". מקלפים וחותכים לרצועות.
- חותכים את השומר לפרוסות ואח"כ לחצי ומניחים בקערה.
- מוסיפים לקערה את הלימון, המלח, שמן הזית והנענע. מערבבים ומגישים.
עוף בבישול איטי עם נענע
אפשר להוסיף לתבשיל תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות, אותן מוסיפים לפני שמכניסים את הסיר לתנור
המרכיבים:
5 כרעיים או שוקיים ללא עור5 בצלים פרוסים לפרוסות
5 שיני שום פרוסות
1/2 חבילת נענע קצוצה
2-3 כפות שמן
מלח
(צילום: אסף רונן)
אופן ההכנה:
- מטגנים בסיר עם מעט שמן זית את הבצל, עד שצבעו נעשה שקוף. מוסיפים את השום ומערבבים. מעבירים את הבצל והשום לצלחת.
- מטגנים במחבת (עם כף שמן) את העוף עד שהוא משחים קלות.
- מחזירים את הבצל ומוסיפים את הנענע והמלח לסיר. מערבבים קלות ומכסים את הסיר. מבשלים על האש הכי קטנה כשעה וחצי (אפשר להוסיף 1/4 כוס מים אם התערובת במחבת יבשה מדי).
- מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות (אם יש לסיר ידית מפלסטיק יש לעטוף אותה בנייר כסף), וצולים כשעתיים.
פרוסות של אפרסק עם מרנג ונענע
המרכיבים:
5 אפרסקים3 כפות סוכר
20 גרם חמאה
1/2 לימון סחוט
200 גרם עוגיות מרנג (נשיקות)
1/4 חבילת נענע קצוצה
אופן ההכנה:
- חותכים כל אפרסק לשמונה פלחים.
- שמים במחבת את החמאה והסוכר ומערבבים עד שהחמאה נמסה.
- מוסיפים את האפרסקים ומשזפים קלות (כשתי דקות כל צד).
- שוברים בעדינות בידיים את העוגיות ומניחים בכוסות זכוכית.
- בקערה מערבבים את הלימון והנענע.
- מסדרים את האפרסקים מעל המרנג, כולל רוטב הסוכר שנמס.
- עם כפית מפזרים את הנענע והלימון, ככפית בכל כוס, ומגישים.
דנה אלמוסני היא הבעלים של "DADA - בוטיק של טעמים ", בישול ביתי וקייטרינג לאירועים.
אסף רונן - צילום מזון תדמית ופרסום. לאתר שלו הקליקו כאן