שרים על המעצר בפולין: "מחויבים להחזיר אותו"
בהתייחסות ראשונה בדרג בכיר מאז הפרסומים על מעצר "איש המוסד אורי ברודצקי" בורשה, קראו שרים בממשלה לעשות ככל שניתן כדי להביאו ארצה. השר מיסז'ניקוב קרא "לנצל את הידידות עם פולין" כדי למנוע את הסגרתו לגרמניה
יום לאחר שפרשת חיסול אל-מבחוח בדובאי עלתה שוב לכותרות, התייחסו הבוקר (יום א') לראשונה שרים בממשלה לפרסומים אתמול בגרמניה על מעצרו לכאורה של איש המוסד "אורי ברודצקי" בפולין, שצפוי להיות מוסגר תוך זמן קצר לגרמניה בשל חשד למעורבותו באירוע.
טרם כניסתו לישיבת הממשלה, קרא שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב, לנצל את היחסים הטובים שבין ישראל לפולין כדי לשכנע את ורשה לאפשר להעמיד את האיש לדין בישראל - למרות ההערכות בארץ כי הסגרתו לגרמניה היא כמעט עובדה מוגמרת.
"אני לא מאמין שמעצר אזרח ישראלי בורשה יגיע לכדי למשבר עם גרמניה. צריך להוכיח
שהוא אכן ביצע את הדברים שמיוחסים לו. בגלל שמדובר באזרח שלנו, אנו מחויבים להחזיר אותו ארצה", אמר מיסז'ניקוב ל-ynet.
"אני מזכיר שפולין היא לא גרמניה וכדאי שננצל את הידידות הגדולה שלנו עמה - הרי בכל התקופה האחרונה היא גילתה ידידות אין קץ לישראל. פולין צריכה להגיד לגרמניה שמדובר באזרח ישראלי שצריך להיות מטופל בערכאות בארצו. מערכת המשפט שלנו יוקרתית מאוד בכל העולם והיא אכן יכולה לטפל בסוגיה", אמר השר מיסז'ניקוב.
גם שר התחבורה, ישראל כץ, התייחס בקצרה לפרשה, ואמר כי "ישראל צריכה להתנגד להסגרת אזרח ישראלי למדינה אחרת, בלי קשר למניעי המעצר שלו".
לפי הדיווח בסוף השבוע, החקירה הגרמנית שנוהלה בחודשים האחרונים העלתה שתפקידו של ברודצקי היה לסייע לאנשי מוסד להשיג דרכונים בגרמניה, והוא למעשה האחראי הלוגיסטי בגרמניה בפעולה לחיסול מבחוח - בה השתתף "מיכאל בודנהיימר", שדרכונו היה אמיתי ולא מזויף.
בהמשך, גם בוורשה אישרו את דבר המעצר ואת העובדה שהצו הוצא בהקשר לחיסול בדובאי. דוברת בתביעה הפולנית, מוניקה לוונדובסקה, מסרה כי החשוד הובא בפני שופט ב-6 ביוני ומעצרו הוארך לתקופה של עד 40 יום.
דובר במשרד התובע הגרמני התבקש להעריך כמה זמן יחלוף עד שברודצקי יוסגר, ואמר שאינו יודע: "עכשיו זה בידיים של הרשויות בפולין. אם האדם יסכים להסגרה, זה ייקח כמה ימים. אבל במקרה הזה קשה להאמין שכך יהיה". לפי הדיווח, ישראל ביקשה מפולין שלא להסגירו, והמדינות הידידות ניצבות בפני תסבוכת דיפלומטית רצינית.
Read this article in English