שתף קטע נבחר

 

רוני יעבוד במסעדה בחופש: "בעתיד יהיה המנהל"

כשרוני חן החל לעבוד בגיל 14 כשוטף כלים במסעדת "ללה" בעפולה, הוא לא תיאר ששנתיים לאחר מכן הבעלים כבר ייעדו אותו לתפקיד המנהל. "הבנו שיש לו כישורים נדירים ואפשרנו לו להתפתח", מסבירים הבעלים, שדואגים שלא יזניח את לימודיו

רגע לפני שמאות אלפי בני נוער יוצאים לחופש הגדול ופושטים על שוק העבודות המזדמנות בניסיון להרוויח קצת דמי כיס, כדאי לדעת שהמשרות הללו טומנות לעתים בחובן הזדמנות לא מבוטלת לקידום מקצועי.

 

כזה הוא המקרה של רוני חן, בן 16 מעפולה. חן החל לעבוד במסעדת "ללה" לפני שנתיים, כדי להרוויח מעט כסף שיאפשר לו לנסוע עם חבריו לבילוי באילת. עם הזמן שעבר התקדם בסולם הדרגות ורכש את אמונם של אנשי הצוות ובעלי המקום, שלא פוסלים אפשרות שיהפוך בהמשך למנהל המסעדה.


"ילד שלא פוגשים כל יום". רוני עם בעלי המסעדה (צילום: אבישג שאר-ישוב)

 

"הגעתי למסעדה והשארתי אצל אחת המלצריות את הפרטים שלי, ואחרי כמה זמן קראו לי לבוא לעבוד", משחזר חן את צעדיו הראשונים. עד מהרה הוא הוכיח אחריות רבה שהרשימה את המנהלים. למשל, כששבר את ידו במהלך משמרת ושלח את אחיו למלא את מקומו, ווידא שהוא מבצע את העבודה כראוי. שנה אחרי הקיץ ההוא, כשהגיע שוב החופש הגדול, חן שב ל"ללה" - אלא ששם איש כבר לא זכר אותו.

 

"ראיתי את השף מוציא מנות ולמדתי" 

"אני זוכר ילד נמוך וקטן שמבקש לשטוף כלים", מספר מורן קורן, אחד מבעלי המסעדה. "לקחתי את הפרטים, אבל בלבי אמרתי שאולי אקרא לו אם אתקע בלי עובדים ולא יותר מזה, כי הוא בטח לא ישרוד".

 

אבל חן שרד. "אני זוכר שבהתחלה היה לי מאוד קשה", הוא מודה, "הגעתי ובמטבח הייתה ערימה של כלים ואני הייתי צריך לשטוף את כולם ולהספיק שהכל יהיה נקי עוד לפני הערב. הלחץ היה גדול, אבל ההורים שלי חינכו אותי למוסר עבודה". קורן: "ראיתי אותו קטן כזה, עומד במטבח, ואמרתי לעצמי - בטח בפעם הבאה הוא ימציא תרוץ ויודיע שהוא לא מגיע".

 

אבל על אף הקושי חן לא המציא תירוצים והגיע בכל פעם שהתבקש. הוא הפגין חריצות יוצאת דופן, וכך לאט לאט התחיל לפזול מעמדת שטיפת הכלים גם לעבודה במטבח. "נתקלנו בעובד חרוץ ואחראי, פשוט ילד שלא פוגשים כל יום. הוא עבד כל כך מהר שבזמן שנותר לו הוא התחיל לעבוד במטבח ואנחנו, שהבנו שיש לו כישורים נדירים, אפשרנו לו להתפתח", מספרים הבעלים מורן ואיתי קורנט.

 

חן מספר: "בהתחלה הייתי מקלף הרים של תפוחי אדמה ובצל, אחר כך יוסף הטבח אמר לי באחד הימים שבמקום שהוא יכין לי את האוכל, אכין לעצמי. אני זוכר שהמנה הראשונה שהכנתי הייתה נתחי עוף בצ'ילי תאילנדי, ומאז בכל פעם ראיתי איך איתי, שהוא השף, ויוסף מכינים ומוציאים את המנות וכך למדתי".

 

איטליה ואילת מהכסף במסעדה 

רוני המשיך לעבוד במסעדה גם כשהסתיים החופש והיום הוא מועסק כאחראי פס קר. העבודה שלו כוללת הכנת סלטים, מנות פתיחה קרות ותוספות. במקביל הוא לומד בכתה י' בבית הספר כפר הנוער ויצ"ו ניר עמק, כשאיתי מורן מפקחים במקביל לעבודה במסעדה גם על הרצינות שהוא מקדיש ללימודיו.

 

"באחת המשמרות אמא שלו התקשרה אליו והוא עזב באמצע במפתיע. התקשרנו לברר מה קרה והבנו שאמא שלו כעסה עליו בגלל שהוא נכשל במבחן

בלשון", הם מספרים, "הבטחנו לה שהלימודים שלו הם מעל לכל ומאז הכול עובד בסדר". חן מרגיע ומספר שמאז באמת השקיע בלימודים. "למדתי לכול הבחינות אפילו כמה ימים לפני כל בחינה".

 

בשנה האחרונה הספיק חן לנסוע לאיטליה ולאילת, והכל מהכסף שהרוויח מעבודתו במסעדה. עכשיו הוא מתכונן לקראת רישיון הנהיגה. "אני גם אקנה בכסף אוטו", הוא מבטיח.

 

איתי ומורן, שכבר מזמן הבינו שיש להם בידיים עובד יוצא דופן, צופים לו עתיד מזהיר. "אין הרבה עובדים כמו רוני. הוא העובד הכי צעיר במסעדה וכבר מזמן הוא נותן הוראות לעובדים גדולים ממנו, וכולם מקבלים זאת כמובן מאליו. אנחנו נשמח מאוד שהוא ינהל את ללה בעתיד". הוא מצדו מחייך ואומר: "יכול להיות שזה יקרה. בינתיים העתיד עוד רחוק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
במטבח. אחראי לסלטים ומנות ראשונות
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים