שתף קטע נבחר

 

הספרים הכי חמים בתחום האקו-שיק

נטשה ממליצה על ספרים חדשים המלקטים את הטרנדים והרעיונות הבולטים בתחום העיצוב הירוק והבנייה האקולוגית

המילה אקו הפכה לבאז טרנדי בשנים האחרונות. מעצבי מוצר רבים עוסקים בחיפוש אחר דרכים וגישות ירוקות יותר לעיצוב מוצר. אני לא חושבת שהעיסוק האופנתי באקו עיצוב הוא טרנד בר חלוף. במקומות רבים בעולם, ובהדרגה גם אצלנו, הנושא הופך לחלק רגיל ויום יומי משגרת החיים. אנשים מנסים ומשתדלים למזער את הנזקים שנגרמים לסביבה ומעבירים את ביתם מהפך ירוק.

 

הספרייה הירוקה בחנות העיצוב והאמנות החדשה של צומת ספרים, שנפתחה במתחם תחנת הרכבת הישנה בפאתי נווה צדק, המוקדשת כולה לעיצוב, אמנות וקולינאריה, אפשרה לי להתעדכן במגמות הכי חמות בתחום האקו שיק בעולם.

 


מקבץ עטיפות של ספרי עיצוב אקולוגי חדשים

 

1000NEW ECO DESIGNS AND WHERE TO FIND THEM / REBECA PROCTOR

עטיפת הספר מנייר חום ממוחזר וגם דפי הספר והדפוס אקו ידידותיים.

 

1000 המעצבים שעבודותיהם לוקטו בספרה של פרוקטור, מייצרים מוצרים כגון: רהיטים, כלי בית, תאורה, מטבחים, חפצים וצעצועים לילדים מחומרים ממוחזרים, משומשים, לא רעילים כאלה שצורכים פחות אנרגיה ומייצרים פחות פסולת. הספר מקטלג מעצבים נודעים, כמו הסטודיו ההולנדי DROOG או המעצב TOM DIXON , לצד רשתות עיצוב כמו MUJI, ואיקאה.

 

הנה למשל, כסאות של אל אולטימו גריטו מבריטניה, העשויים מחומרים ממוחזרים מאשפה מלופפים בצורת מרבצים גדולים וצבעוניים בטייפ אפור של בנייה. עוד כסא סמרטוטים עיצב טג'ו רמי לקבוצת העיצוב DROOG, הכסא עשוי מערמות של בגדים ישנים (כ-15 שקים של בגדים), שקופלו בצורה מסודרת ולופפו יחד ליצור צורה של כסא גבוה ונוח במיוחד. כמובן ששום כסא לא דומה לשני וכל אחד הוא יצירה בפני עצמה.  


כסא הסמרטוטים של DROOG (צילום: יח"צ)

 

קופסאות קרטון של ביצים הופכות לגופי תאורה צבעוניים בידי המעצב יוגניו מניברטוד בונטייה, בשיתוף עם יוצרים בגואטמלה, עיצב קולקציה של כלים מבקבוקי בירה ממוחזרים. אצל המעצב הדרום אפריקני, היט נאש, "הזבל של אנשים אחרים" הופך לגופי תאורה וחפצים צבעוניים ומשמחים, עבודותיו זוכות לשבחים ומוצגות במוזיאוני העיצוב הנחשבים בעולם, כמו גם במוזיאון העיצוב בחולון. נאש יוצר פרחים חתוכים מבקבוקי שתייה מפלסטיק שאנשים משליכים לזבל ומרכבי מאלפי הפרחים הצבעוניים גופי תאורה מרהיבים.


גוף תאורה ממוחזר של הדרום אפריקאי היט נאש

 

ECO ARCHITECTURE NATURAL FLAIR / LANDLICHE HAUSER

 

בנייה אקולוגית מעסיקה אותי כמו אנשים רבים בשנים האחרונות, אבל האם אפשר לבנות "ירוק" בלי לפשוט את הכיס?

 הספר מאגד עשרות פרוייקטים ארכיטקטוניים ומלווה אותם בצילומים מרהיבים של הבתים והחללים הפנימיים, שרטוטים ועובדות ירוקות, המגלות את הדרכים הפונקציונאליות, שמצאו מעצבי הבתים להוריק את הבנייה.

 

המשותף לכל הבתים, אשר נבנו ברחבי העולם, הוא שבעלי הבית והארכיטקטים מצאו דרכים נבונות, ועדיין יפות ואסטתיות במיוחד, למזער את נזקי זיהום הסביבה, הן בתהליך הבנייה והן בחיי היום יום של המגורים בו. למשל, בית מכולת המשא הממוחזרת בארצות הברית, המוקף בשדות פורחים, מבודד על ידי גג ירוק שעליו צומחים דשא ופרחים. 28 בתים מרהיבים ביופיים מדגימים שאפשר לבנות ולחיות בהרמוניה עם הטבע.

 


בית מכולת משא, המבודד על ידי גג שעליו דשא ופרחים (צילום מתוך הספר)

 

עוד ספר על ארכיטקטורה ירוקה שישמש נבונה כל מי שמתלבט בנושא בנייה ירוקה הוא GREEN ARCHITECTURE NOW, שמאגד בתוכו פרוייקטים ארכיטקטוניים אקולוגיים ומקטלג אותם לפי הארכיטקטים שמבצעים את הפרוייקט. ספר מצוין ומצולם היטב של הוצאת TASCHEN המצטיינת בספרי עיצוב ואמנות. גם בספרון COOL ECOLOGICAL HOTELS, שהופכים את האקו תיירות לטרנד עולמי, מצאתי רעיונות עיצוביים מדליקים וידידותיים לסביבה.

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כמה שקי סמרטוטים יוצרים את הכסא הזה? התשובה בכתבה
צילום: באדיבות DROOG
עיצוב של טום דיקסון
צילום: באדיבות Tom Dixon
גוף תאורה מקרטוני ביצים של יוג'ניו מניבר
צילום: באדיבות Eugenio Menjivar
לאשה בפייסבוק
מומלצים