שתף קטע נבחר

הייתכן: בית ספר "ירוק" מזהם את הסביבה?

בית הספר החקלאי "מקווה ישראל", מוסד חינוכי ותיק המגדיר את עצמו כמתמחה במדעי הטבע והסביבה, אינו מחובר למערכת הביוב. את השפכים שלו הוא מזרים לבריכות חימצון ישנות, שאינן אטומות. התוצאה: השפכים חודרים לקרקע, ומסכנים את מי התהום. המשרד להגנת הסביבה: זה מיותר; שיתחברו כבר לביוב

בית הספר החקלאי מקווה ישראל, מוסד חינוכי ותיק המגדיר את עצמו כמתמחה במדעי הטבע והסביבה, גורם ככל הנראה לזיהום קרקע ומים חמור.

 

ל-ynet נודע כי במקום להתחבר למערכת השפכים הראשית, ממשיך בית הספר להזרים את הביוב שלו לבריכות חמצון ישנות הקיימות באזור מזה עשרות שנים. הבעיה היא שכבר תקופה ארוכה שבריכות אלו אינן תקינות ובמקום לטפל בשפכים הן פועלות למעשה כבורות ספיגה מזהמים, המסכנים את מי התהום.  

 

הבעיה הזו לא נעלמה מעיניהם של אנשי המשרד להגנת הסביבה. בשיחה עם ynet סיפר מנהל מחוז תל אביב במשרד, ברוך ובר, כי בריכות החמצון במקום פועלות ללא מערכת איטום וזוהי הסיבה למפגע הסביבתי החמור. "מדובר במערכת ישנה מאוד ומיותרת. השפכים שמוזרמים לבריכות פשוט 'יושבים' שם עד שהם נשאבים לקו הביוב העירוני. לכן, אין בבריכות האלה כל צורך".

 


 


מזהמות. בריכות החמצון (צילום: דן בית דין, המשרד להגנת הסביבה) 

 

במחוז תל אביב מציינים כי בית הספר מפר באופן שיטתי, מזה תקופה ארוכה, את חוק המים וכי קיים חשש כבד כי מעבר למפגע הסביבתי נגרם זיהום חמור לקרקע ולמאגרי מי התהום באזור. עוד אומרים במשרד כי מזה מספר חודשים שהמוסד החינוכי מודע למפגע שהוא יוצר.

 

"שלחנו להם מכתבים והתראות ואף קיימנו בנושא מספר פגישות, במהלכן הוסכם כי עליהם לפנות את הבריכות ולהתחבר למערכת העירונית", אמר ובר. 

 

באחת הפגישות, לפני כשלושה חודשים, השתתפו מלבד נציגי בית הספר והמשרד להגנת הסביבה גם נציגת משרד הבריאות. בסיכום ישיבה זו נקבע כי הנהלת בית הספר תגיש למשרד הבריאות ולמשרד להגנת הסביבה תכנית שתכלול לוחות זמנים מדויקים לביטולה של מערכת הבריכות. "עד כה, למרות שהוקצב להם פרק זמן מוגבל להגשת התוכניות, דבר לא נעשה", מבהיר ובר. 

 

האם מסתמן פתרון? ממשרד החינוך נמסר בתגובה: מהמנהל לחינוך התיישבותי במשרד החינוך נמסר כי ביום רביעי שעבר (16 ביוני) התקיים דיון בנושא בריכות החמצון במקווה ישראל. בדיון השתתפו כל הגורמים הרלבנטיים וסוכם כי המנהל יתקצב 50 אחוז מעלות הפרויקט לטיפול בבריכות החמצון, שהם כ-400 אלף שקלים. כעת השאלה היא למה זה לקחת כל כך הרבה זמן, ומתי יוזרם סוף סוף הביוב של בית הספר הירוק למערכת הביוב - כפי שראוי במדינה מודרנית ששואפת לשמור על הסביבה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בריכת חימצון של בית הספר מקווה ישראל
צילום: דן בית דין, המשרד להגנת הסביבה
מומלצים