עופר עיני נגד ברק: מתערב גם בנושא המדיני
יו"ר ההסתדרות עשוי לפעול בקרוב לשינוי הרכב הממשלה, בגלל הקיפאון במו"מ. מהתחומים הכלכליים הוא דווקא מרוצה
לשורת המבקרים הארוכה של אהוד ברק נוסף עוד בכיר במפלגת העבודה. אחרי השרים יצחק הרצוג, אבישי ברוורמן, בנימין בן אליעזר ובכירים נוספים בעבודה, שהתבטאו בפומבי על הצורך להתקדם במסלול המדיני מול הפלסטינים, הצטרף לאחרונה גם האיש החזק במפלגה, יו"ר ההסתדרות עופר עיני.
בצמרת המפלגה, שמצבה הרע הוא כבר מזמן לא סוד, גוברת הדאגה מהקיפאון המדיני של ממשלת נתניהו. בשיחות סגורות אמר לאחרונה עיני כי הוא מוטרד מאוד ממצב התהליך המדיני, וממצבה של מדינת ישראל בזירה הבינלאומית. עיני אמר לגורמים פוליטיים עימם שוחח כי הוא ממתין לראות האם תהיה התפתחות כלשהי בתחום המדיני עד ספטמבר-אוקטובר, ורמז כי ייתכן ויפעל לשינוי הרכבה של הממשלה.
דווקא בתחומים הכלכליים עיני הביע שביעות רצון מן ההישגים של מפלגת העבודה, אולם הדגיש כי הנושאים המדיניים מטרידים אותו מאוד.
יו"ר העבודה ברק איבד מאז הורכבה הממשלה את רוב נאמניו בסיעה, וגם השרים ברוורמן והרצוג כבר מתכוננים להתמודד על ראשות המפלגה. לאחרונה נוצר מתח גם בין ברק ובן אליעזר, המנסה להפעיל כעת לחץ על ברק על מנת שזה ישפיע על ראש הממשלה נתניהו וידחוף אותו למהלכים מדיניים. מתיחות נוספת בין השניים פרצה סביב שאלת הקמת ועדת החקירה לבחינת ארועי המשט לעזה, כאשר בן אליעזר תומך בהקמת ועדה ואילו ברק הוא ממתנגדי המהלך.
כעת צפוי הלחץ בצמרת העבודה לגבור, במטרה להשפיע על ברק כדי שהעבודה תהיה זו שגורמת להתקדמות בתהליך המדיני. שמו שם יו"ר ההסתדרות עיני הוזכר כבר פעמים רבות כמועמד אפשרי לראשות מפלגת העבודה, וככל שהאכזבה מברק גוברת כך הופך עיני לאלטרנטיבה אפשרית למנהיגותו של ברק.
עם זאת, הבחירות לראשות העבודה לא צפויות להתקיים בעתיד הקרוב ועיני עצמו מכחיש בכל תוקף כוונה להתמודד לראשות העבודה, לכן אין כרגע איום פוליטי על מעמדו של ברק כיו"ר המפלגה.