שתף קטע נבחר
 

סין וטייוואן: הסכם סחר מקיף עוד החודש

בארבעת החודשים הראשונים של 2010 נרשם זינוק של 68% בסחר בין המדינות. טייוואן מתקשה לגבש הסכמי סחר עם מדינות אחרות בשל סירובה של בייג'ינג להכיר בריבונותה

מגמת ההפשרה ביחסים הכלכליים שבין סין לטייוואן נמשכת, וזאת לאחר שאתמול (א') פתחו הצדדים בסבב שיחות המיועד לחזק את קשרי הסחר בין המדינות. לדברי הנציג הסיני לשיחות, שני הצדדים קרובים לגיבוש הסכם שלפיו יופחתו המכסים על שורת סחורות, שירותים ותעשיות. 

 

 

"כל מדינה תוכל לנצל את היתרונות של השנייה", אמר נציג משרד המסחר הסיני טאנג ויי בתחילת המפגש. לפי הערכות, נוסח סופי של הסכם מסגרת לשיתוף פעולה כלכלי (ECFA) יוצג עד סוף החודש. 

 

סין היא שותפת הסחר הגדולה ביותר של טייוואן ויעד מרכזי להשקעות עבור חברות ממדינת האי. טאנג ציין כי הכלכלה הטייוואנית מאופיינת בהון רב, בטכנולוגיה מתקדמת ובניסיון בניהול מיזמים במישור הבינלאומי, ואילו סין משופעת במחצבים טבעיים, בכוח עבודה רב ובפוטנציאל גדול בשווקים.

 

נשיא טייוואן מא יינג־ג'יאו פועל בחודשים האחרונים לזירוז עסקת הסחר במטרה להמריץ את כלכלת מדינתו, התלויה רובה ככולה ביצוא. מאז שנכנס מא לתפקידו לפני כשנתיים חל שיפור ביחסים העכורים בין טייוואן לסין, בין השאר בשל החלטתו לזנוח את מדיניות קודמו לפעול לקראת הכרזת עצמאות רשמית מסין. בייג'ינג מסרבת בעקביות להכיר בריבונות האי - עובדה המקשה על טייוואן להיקשר בהסכמי סחר עם מדינות אחרות בדרום־מזרח אסיה, לנוכח התנגדותה ועוצמתה הכלכלית הגוברת של סין.

 

"החתימה על ה־ECFA היא מהלך שטייוואן חייבת ליישם", אמר לסוכנות הידיעות בלומברג ליו בהי־רונג, פרופ' מאוניברסיטת טייפה, "מדובר בציון דרך".

 

בדצמבר האחרון חתמו שתי המדינות על הסכם להרחבת שיתוף הפעולה בתחומי החקלאות והתעשייה. חודש לפני כן חתמו בייג'ינג וטייפה על מזכר הבנות שנועד להקל על משקיעים את הגישה למערכת הבנקאות, הביטוח ושוקי ההון של שתי המדינות. היקף המסחר בין השתיים זינק ב־68% בארבעת החודשים הראשונים של 2010, לעומת התקופה המקבילה אשתקד. במקביל נרשמה עלייה של 44% בהיקף ההשקעות של חברות מטייוואן בסין.


פורסם לראשונה 13/06/2010 21:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המתיחות הפכה לשיתוף פעולה
צילום: AFP
מומלצים