בזכות הקראנץ': עוגת פקאן וקינמון
עוגה בחושה ריחנית ופריכה, בשילוב פקאנים שהופכים כל ביס לתענוג. מתאימה כקינוח אחרי ארוחה או סתם כשמתחשק לכם לנשנש משהו מתוק
עוגת אגוזים וקינמון
מתכון של השף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, מנהל מגמת פטיסרי ב"בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים"
המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):
135 גרם חמאה רכה
190 גרם (1 כוס) סוכר
3 ביצים בטמפרטורת החדר
200 גרם (כוס וחצי) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
100 גרם (1/2 מיכל) שמנת חמוצה
50 גרם (1/2 2 כפות) סוכר חום
35 גרם (1/3 כוס) אגוזי פקאן
8 גרם (3 כפיות) קינמוןעוגת פקאן וקינמון (צילום: שירן כרמל)
אופן ההכנה:
- במיקסר עם מטרפה מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- טורפים את הביצים ומוסיפים אותן בהדרגה לקרם החמאה עד לקבלת תערובת תפוחה ומוקצפת.
- מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה.
- מחליפים לוו גיטרה ומאטים את פעילות המערבל. מוסיפים לתערובת הנוזלית את הקמח והאבקות ואת השמנת החמוצה לסירוגין.
- יוצקים שליש מהתערובת לתוך התבניות המשומנות. מפזרים חצי מתערובת האגוזים על הבצק, יוצקים שליש נוסף, מפזרים את שארית האגוזים ומסיימים בשארית הבצק.
- אופים בתנור בחום של 170 מעלות במשך 35-40 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.
צילום: אסף רונן
מומלצים