שתף קטע נבחר

בזכות הקראנץ': עוגת פקאן וקינמון

עוגה בחושה ריחנית ופריכה, בשילוב פקאנים שהופכים כל ביס לתענוג. מתאימה כקינוח אחרי ארוחה או סתם כשמתחשק לכם לנשנש משהו מתוק

עוגת אגוזים וקינמון

מתכון של השף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, מנהל מגמת פטיסרי ב"בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים"

 

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):

135 גרם חמאה רכה

190 גרם (1 כוס) סוכר

3 ביצים בטמפרטורת החדר

200 גרם (כוס וחצי) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

100 גרם (1/2 מיכל) שמנת חמוצה

50 גרם (1/2 2 כפות) סוכר חום

35 גרם (1/3 כוס) אגוזי פקאן

8 גרם (3 כפיות) קינמון


עוגת פקאן וקינמון (צילום: שירן כרמל) 

 

אופן ההכנה: 

  1. במיקסר עם מטרפה מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  2. טורפים את הביצים ומוסיפים אותן בהדרגה לקרם החמאה עד לקבלת תערובת תפוחה ומוקצפת.
  3. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה.
  4. מחליפים לוו גיטרה ומאטים את פעילות המערבל. מוסיפים לתערובת הנוזלית את הקמח והאבקות ואת השמנת החמוצה לסירוגין.
  5. יוצקים שליש מהתערובת לתוך התבניות המשומנות. מפזרים חצי מתערובת האגוזים על הבצק, יוצקים שליש נוסף, מפזרים את שארית האגוזים ומסיימים בשארית הבצק.
  6. אופים בתנור בחום של 170 מעלות במשך 35-40 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים