עם חצילים ובזיליקום: עוף בקארי ירוק
השפית סוואלי אלדר מכינה מנה תאילנדית פופולרית נוספת, של עוף בקארי ירוק עם קוביות חצילים ובזיליקום. מגישים עם אורז לבן או אטריות ומקבלים ארוחה מקורית וטעימה במיוחד
(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
קיו ואן גאי (עוף עם קארי ירוק)
המרכיבים:
300 גרם פרגיות חתוכה לקוביות
3 כפות רוטב קארי ירוק
1 כוס מים
100 גרם חציל חתוך לקוביות גדולות
1 כוס חלב קוקוס
1 כף סויה בהירה
1 כף סוכר דקלים, או סוכר חום
חופן בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה:
- שמים את הפרגית בסיר ומוסיפים מים עד כיסוי.
- מבשלים כ-20 דקות.
- מוסיפים פנימה את רוטב הקארי, חלב קוקוס, הסויה והסוכר. מבשלים 7-10 דקות נוספות.
- מוסיפים את החצילים ומבשלים 5 דקות נוספות.
- מעבירים לקערות הגשה ומקשטים בבזיליקום.
סוואלי אלדר היא שפית המתמחה במטבח התאילנדי ומרצה ב"בישולים, בית הספר הגבוה לקולינריה "
צילום:ירון ברנר
מומלצים