זועבי עם ראאד סלאח: אין אמון בבית-המשפט
ראש הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית הופיע לדיון בערעור על תשעת חודשי המאסר, שנגזרו עליו בגין התפרעות ויריקה על שוטר ב-2007. השופט נתן לו הזדמנות להתנצל - הוא הרכין ראשו ולא עשה זאת. ח"כ זועבי, זחאלקה וא-סאנע טוענים כי סלאח נרדף פוליטית. "ירקו על עזר ויצמן ולא היה אישום"
ראש הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, השייח ראאד סלאח, הופיע בצהריים (יום ג') בבית המשפט המחוזי בירושלים לדיון בערעור על עונש המאסר שנגזר עליו בגין תקיפת שוטר בפברואר 2007. את סלאח ליוו לדיון חברי הכנסת חנין זועבי, ג'מאל זחלקה (בל"ד) וטאלב א-סאנע (רע"מ-תע"ל), וג'מאל זחאלקה.
בחודש ינואר גזר בית משפט השלום בירושלים תשעה חודשי מאסר על סלאח, שהורשע בהתפרעות ובתקיפת שוטר על מנת להכשילו. בנוסף נגזרו עליו שישה חודשי מאסר על-תנאי והוא חוייב לפצות את השוטר שעליו ירק ב-7,500 שקלים. השופט, יצחק שמעוני, מתח בהחלטתו ביקורת על התנהגות של סלאח גם במהלך המשפט והדגיש כי צחק במהלך עדות השוטר. סלאח דחה את גזר דינו ואמר כי "ימשיך לפעול להסרת הכיבוש באל-אקצה".
"אני כאן כי אני מאמינה בזכותו של כל אחד להפגין", אמרה זועבי. "אני לא מאמינה שהוא ירק על שוטר, זוהי סוג של רדיפה פוליטית. תפקיד המשטרה הוא להגן על המפגינים, אך כאשר הם ערבים - השוטרים הופכים את משימתם. סלאח אמר שהוא לא מאמין בבית המשפט ולצערנו הרב הוא צודק".
זועבי התייחסה גם לעניין האבטחה שהוצמדה לה בעקבות אירועי המשט לעזה, בו לקחה חלק, ואמרה: "זה מגביל את תחושת הפרטיות ומוריד את תחושת הביטחון היומיומית. אני לא מפחדת אבל כנראה שיש לגורמים המוסמכים מידע על סכנה על חיי. אני בוחרת להתעסק בימים אלה במשימות היומיומיות שלי בכנסת לגבי ועדת הבדיקה, שכל מטרתה היא הימלטות מוועדה בינלאומית. אני לא אשתף פעולה עם הוועדה, אם אקרא אליה".
סלאח בבית המשפט המחוזי. כופר בסמכות (צילום: נועם מושקוביץ)
ח"כ טאלב א-סאנע טען אף הוא כי המשפט נגד סלאח הוא רדיפה פוליטית. "הוא לא איים על אף אחד והוא בעצם קורבן של אלימות. אני נגד יריקות, אבל אני לא חושב שבמקרה כזה צריך להעמיד לדין. איימו על שוטרים והרביצו להם בגוש קטיף אבל נתנו להם חנינה גורפת. אם השם שלך הוא ראאד סאלח - אתה תורשע ותשב בכלא, ואם השם שלך הוא מוטי לא יוגש נגד כתב אישום".
במהלך הדיון הפגינו מחוץ לאולם בית המשפט כ-15 מתומכיו של ראש הפלג הצפוני, כשהם נושאים שלטים בעברית ובאנגלית הקוראים: "כולנו עם ראאד סלאח".
יו"ר בל"ד, ח"כ ג'מאל זחאלקה, אמר כי הוא מקווה שבית המשפט המחוזי ישנה את פסק הדין הפוליטי שניתן בשלום. "פעם אשה ירקה על עזר ויצמן ומה עשו לה? לא הגישו נגדה שום כתב אישום. העונש הוא נקמה פוליטית בכל קנה מידה".
במהלך הדיון, שאל השופט יצחק ענבר את פרקליטו של השייח סלאח הוא מצטער על הפגיעה בשוטר ומתנצל עליה?. באותה נקודה הרכין השייח סלאח את מבטו, ופרקליטו אמר כי הוא "אינו רוצה להיות דוברו של השייח אך הוא כבר אמר בבית משפט השלום כי זו אינה דרכו וכי הוא אינו יורק לאנשים בפרצוף וכי אמירה זו היא בגדר צער". את המדינה ייצג בדיון עו"ד שמואל הרבסט.
Read this article in English