שתף קטע נבחר

 

הורי עצורים מהפגיעה במסגד: רוצים לשבור אותם

משפחות ארבעת העצורים, החשודים כי ריססו כתובות על מסגד באיבטין, פנו לחברי כנסת. "המעצר הארוך, מעבר לכל פרופורציה לחומרת המעשה של כתב-גרפיטי, מיועד לשבור את הבחורים ולהביאם להודות במעשה שלא עשו", הם כתבו

בני משפחותיהם של ארבעת הצעירים, שנעצרו בשבוע שעבר בחשד שריססו כתובות נאצה על מסגד ביישוב איבטין, סמוך לקריות, החלו במאבק ציבורי לשחרורם ולטיהור שמם. ההורים פנו לחברי כנסת וטענו, כי המשך מעצרם - ללא ראיות - נועד לרצות את הציבור הערבי בישראל. היום (ג') דחה בית המשפט המחוזי בחיפה את ערעורם של הארבעה, וקבע כי יישארו במעצר עד יום שישי הקרוב.

 

בלילה שבין שלישי לרביעי בשבוע שעבר רוססו כתובות על קירות המסגד. בין הכתובות: "מיועד להריסה", "תג מחיר" ו"על יהודה ושומרון תהיה מלחמה". כמו כן רוססו מגיני דוד. במקביל, נוקבו צמיגי מכוניות ביישוב וגם עליהן רוססו כתובות.


כתובת על המסגד באיבטין (צילום: באדיבות אתר pls48.net)

 

בעקבות מידע מודיעיני, עצרה היחידה המרכזית במרחב חוף, באותו ערב, ארבעה צעירים: אחיה שור, חנני ליברזון ויוסף מטות, הלומדים בישיבת נחלת ישראל בכפר חסידים, ואת דוד ויינברג, תושב נתניה שהיה עמם. כל הארבעה הם כבני 18. המשטרה חקרה את הארבעה בהפרדה, אולם הם מכחישים מכל וכל את המיוחס להם.

 

בית משפט השלום האריך בתחילה את מעצרם בשבוע, ובערעור לבית המשפט המחוזי קוצרה התקופה ביומיים. אתמול הורה בית משפט השלום בחיפה להאריך את מעצרם שוב והפעם עד יום שישי, בית המשפט המחוזי דחה הפעם את ערעורם. עו"ד ליאור בר-זוהר שייצג את החשודים, אמר כי הוא שוקל ערעור נוסף, לבית המשפט העליון.

 

"מעצר ארוך מעבר לכל פרופורציה"

בפנייה שנשלחה היום לחברי כנסת, כתבו ההורים, כי למשטרה אין כל ראיה הקושרת את בניהם למעשה, "לא מסדר זיהוי, לא טביעת אצבעות, לא צילום. יחד עם הסתייגותנו מהמעשה, אין הוכחה כלל שהמעשה נעשה על ידי ילדינו או כל תלמיד אחר בישיבה. המעצר הארוך, מעבר לכל פרופורציה לחומרת המעשה של כתב-גרפיטי, מיועד לשבור את הבחורים ולהביאם להודות במעשה שלא עשו", כתבו.

 

עוד טוענים ההורים כי המשך המעצר, "תחת חקירות ארוכות, בחברת פושעים ובני מיעוטים, מיועד לשבור אותם ולתת דה-לגיטימציה לציבור שאליו הם משתייכים... הארכות המעצר והנושא בכללותו נופח מעבר לכל פרופורציה ואמות הצדק. דבר זה מבטא אג'נדה של גורמים במערכת המשפט, החפצים לרצות את האוכלוסייה הערבית, ולפגוע בציבור יהודי דתי ערכי, ואיננו מוכנים שילדינו יסבלו משום כך", הוסיפו.

 

גם מחנכיהם של הצעירים הצטרפו למאבק הציבורי, וטענו כי הארבעה עצורים על לא עוול בכפם. הרב שניאור כץ, העומד בראש הישיבה, אמר ל-ynet כי בתחילת המעצר לא רצה לפעול בפומבי לטובת העצורים, בהנחה שהאמת תצא לאור במהרה. "כעת, לאחר שהם מוחזקים כבר שבוע במעצר ללא שמץ הוכחה, אני מבין שמחקר האמת הם עברו לציד מכשפות על גב התלמידים", אמר.

 

בהחלטה לדחות את הערעור על המשך המעצר, קבע היום השופט כמאל סעב, כי על המשטרה לבצע עוד פעולות חקירה רבות בתיק. שלא לפרוטוקול הוסיף השופט, כי בחומר החקירה גם ראיות לכאורה נגד החשודים.

 

בתום הדיון טענו ההורים כי ההחלטה תמוהה. "הילדים האלה לא עשו כלום, אבל איפה נשמע בכלל שעוצרים לכל כך הרבה זמן על ריסוס גרפיטי", תהתה דפנה שור, אמו של אחד העצורים. "עכשיו יהיה להם כמה זמן שהם רוצים להתעלל בהם ולהוציא מהם הודעות בכוח, כמו שהם עשו כבר בעבר", היא הוסיפה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחת הכתובת על המסגד
באדיבות אתר pls48.net
דוד ויינברג
צילום: אבישג שאר-ישוב
יוסף מטות
צילום: אבישג שאר-ישוב
חנני ליברזון
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים