שתף קטע נבחר
 

ההומיאופת הישראלי שמטפל בחולי איידס בטנזניה

ג'רמי שר עזב את ישראל עם אשתו ושלושת ילדיו הקטנים כדי להקים מרפאה הומיאופתית לחולי איידס באפריקה. בשנה וחצי האחרונות הוא טיפל ביותר מ-1,000 איש. עכשיו הוא בביקור בארץ כדי לגייס כספים לפרויקט. "אני מקווה שנמשיך לפעול ונוכל להגיע לכולם ולסייע להם", הוא אומר

לפני כשנה וחצי ארז ג'רמי שר (55) את חפציו, עלה על המטוס ועבר להתגורר בטנזניה. חודשיים אחריו הגיעו גם אשתו קמילה ושלושת ילדיו הקטנים (11, חמש ושלוש). הם לא עשו זאת בשביל ההרפתקה, וגם לא בשליחות משרד החוץ. הם עשו זאת בעקבות הרצון של זוג ההורים לנסות ולסייע לאוכלוסייה הענייה במדינה להתגבר על מגיפת האיידס, שגובה מדי שנה קורבנות רבים ומותירה ילדים רבים חולים, עניים ורעבים.

 

"כבר 30 שנה שאני מטפל ומלמד הומיאופתיה ולאורך השנים היו לי הרבה מטופלים חולי איידס שהטיפול בהם הביא לתוצאות טובות", מסביר שר את ההחלטה לעזוב הכול ולעבור עם המשפחה למזרח אפריקה כדי להקים את Homeopathy for Health in Africa (הומיאופתיה למען הבריאות באפריקה). "לכל אורך השנים גם ידעתי על המצב הנורא שבו נמצאת האוכלוסייה באפריקה. חייתי שם בתור ילד, אבי היה שם רופא וסבי רב ואני מכיר את המקום, יש לי קשר אליו. ידעתי שאני רוצה לעשות כל מה שאני יכול עבור האוכלוסייה שם. במשך שנים תיכננתי את המבצע וניסיתי לגייס כספים, ולבסוף החלטתי פשוט לנסוע. אנחנו שם כבר שנה וחצי טיפלנו בלמעלה מאלף חולים שמצבם היום טוב יותר. פתחנו גן ואפילו שכרנו עבורם שטח אדמה, כדי לסייע להם בנושא התזונה. אני מקווה שנמשיך לפעול ונוכל להגיע לכולם ולסייע להם".

 

"לאפריקאים אין חשבונות ומבחינתם תרופה זו תרופה"

שר, כאמור, מטפל בחולי איידס כבר שנים ארוכות, אך עד שנסע לטנזניה טיפל אך ורק בחולים במדינות המערב. לדבריו, דווקא במדינות המתפתחות הטיפול ההומיאופתי בחולי האיידס משפיע מהר יותר וטוב יותר על החולים. "יש לי מרפאות בניו יורק, בלונדון ובתל אביב ולכל אורך השנים טיפלתי בחולי איידס. התרופות ההומיאופתיות תמיד סייעו לחולים, אבל נדהמתי כשראיתי באיזו מהירות החולים פה חשו בהקלה. הם מגיעים אלינו כשהם סובלים מתופעות לוואי של התרופות הקונבנציונליות, מכאבי ראש, שלשולים ואפילו ממחלת המלריה, ותוך שבוע או שבוע וחצי הם כבר מרגישים יותר טוב".

 

-איזה טיפול אתם מגישים למי שמגיעים למרפאה?

 

"הרפואה ההומיאופתית היא רפואה די מודרנית וחדשה בתפיסה שלה", מסביר שר. "היא גורסת שצריך להתאים לכל אדם את התרופה הספיציפית שלו, התרופה שתחזק את הגוף שלו. המטרה היא לא לרפא את הגוף מהאיידס, אלא לחזק אותו כך שיהיה לו כוח להילחם במחלה. אני רק רוצה להדגיש שאנחנו לא מטפלים בתרופות הומיאופתיות במקום הטיפול התרופתי הקונבנציונלי, אלא בנוסף, כהשלמה ובמטרה להקל על תופעות הלוואי. אנחנו יושבים עם המטופל כשעה, מקשיבים למה שמפריע לו ועובר עליו, שומעים את החלומות שלו ומתאימים לו טיפול תרופתי".

 

צילום: Jeremy Sherr

 

 

את התרופות ההומיאופתיות מקבל שר באמצעות תרומות מבתי מרקחת ברחבי העולם, ביניהם גם בית מרקחת ישראלי בשם "נאות שושנים" מחולון. עזרה נוספת שמגיעה מהארץ היא באמצעות התמיכה של האגודה להומיאופתיה קלאסית בישראל. "לצערי הרב אנחנו מאוד מתקשים בגיוס כספים והתקציב שלנו מורכב בעיקר מתרומות קטנות של פציינטים והומיאופתים אחרים ששומעים עלינו", אומר שר. "מאוד קשה לנו לקבל תרומות ממוסדות רשמיים או מגופים מוסדיים בגלל שההומיאופתיה היא לא רפואה קונבנציונלית. לצערי אנחנו נאלצים להתגלגל מחודש לחודש ואני נאלץ לעשות הפסקות כדי לטפל בחולים במרפאות שלי במערב וללמד, על מנת שיהיה לנו כסף להמשיך לפעול".

 

-איך התושבים בטנזניה מקבלים אתכם ואת הרפואה ההומאופתית?

 

"מקבלים אותנו מצוין, גם החולים וגם הגופים המוסדיים כמו בתי החולים והרשויות המקומיות, שראו את ההצלחה שלנו. פונים אלינו כל הזמן כדי שנגיע למקומות שונים. גם מהבחינה הטיפולית יותר קל שם ממה שחשבתי. לאפריקאים אין חשבונות, כמו שיש במערב, ומבחינתם תרופה זו תרופה, לא משנה אם היא קונבנציונלית או הומיאופתית. אני חושב גם שהרפואה ההומיאופתית מאוד מתאימה לארצות מתפתחות, כמו טנזניה למשל, כי מדובר בטיפול זול מאוד".

 

"אי אפשר לרפא אנשים אם הם לא אוכלים"

לאחר חודשים ארוכים בהם טיפלו בני הזוג שר בחולים רבים שמצבם השתפר, הם הבחינו שלמרות הכל משהו עדיין מציק למטופלים. כשבדקו את הנושא הבינו כי החולים שלהם פשוט מורעבים, בשל העוני הקשה שבו הם חיים. "80% מהמטופלים שלנו אלו אלמנות, מכיוון שהגברים מתים מהר יותר מאיידס באפריקה", מסביר שר. "הן נשארות לבדן עם שניים או שלושה ילדים ובעוני נוראי. היינו שואלים את המטופלות שלנו מה מציק להן והן היו אומרות שהן רעבות כי הן לא אכלו יומיים ואפילו שלושה ימים. אי אפשר לרפא אנשים אם הם לא אוכלים".

 

בני הזוג שר החליטו לטפל גם בנושא הזה. הם שכרו שטח אדמה גדול, רכשו זרעים של ירקות ופירות וכמה תרנגולות ונתנו למטופלים שלהם לעבד את האדמה על מנת שיהיה להם מזון בשפע.

 

נקודה נוספת בה החליטו לטפל היא הילדים. "המטופלות שלנו היו משאירות ילדים בני שנתיים עד ארבע לבדם בבית כדי לבוא ולקבל טיפול, ואנחנו הבנו שגם זה נושא שצריך להתייחס אליו", אומר שר. "הקמנו גן ילדים, שבו הם מקבלים שתי ארוחות חמות ביום, מה שהביא לשיפור גדול מאוד בבריאות שלהם. זה דבר נפלא לראות איך הילדים האלו מתחזקים והופכים בריאים יותר".

 

"חשוב שהילדים ידעו על מה שקורה באפריקה"

אך לא רק בילדים האפריקנים מטפלים בני הזוג שר, אלא גם בשלושת ילדיהם הפרטיים. השלושה עברו להתגורר עימם בטנזניה, לומדים בבית הספר במקום ונאלצים להתמודד עם העבודה

הלא פשוטה של הוריהם. "אנחנו לא חושפים את הילדים יותר מדי לעבודה שלנו, כי זה באמת לא פשוט להתמודד עם כל החולי, העוני והמוות שסביבנו", אומר שר. "הגדול שלנו, שעכשיו הוא בן 11, סיים את בית הספר היסודי ובחר לעשות פרוייקט על המרפאות. זו הייתה הפעם הראשונה שבה הוא נחשף באופן חזק כל כך למה שקורה במרפאה, וזה לא היה פשוט עבורו. מצד שני, זה העולם שבו אנו חיים וחשוב שהילדים ידעו על מה שקורה באפריקה".

 

-לא היה להם קשה לעזוב את ישראל ולעבור למדינה שונה כל כך?

 

"היה להם לא פשוט בכלל, בגלל שהם עוד קטנים וכל החברים שלהם בארץ. אבל מההתחלה הם היו מאוד נרגשים והיום הם נהנים מהשהות שלנו באפריקה. אפריקה זה מקום חזק, ולא הרבה ילדים נחשפים לג'ירפות ואריות מחוץ לגני החיות, דבר שהילדים שלנו זוכים לו. מעבר לכך, הם יודעים שאנחנו כאן בשביל משהו חשוב ומבינים את זה".

 

תרומות ופרטים נוספים על פרוייקט Homeopathy for Health in Africa באתר של ג'רמי שר  או באמצעות הוועד למלחמה באיידס, טל. 03-5613000 שלוחה 115 (לציין כי התרומה למען הפרוייקט של ג'רמי שר)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ג'רמי שר. טיפל ביותר מאלף חולים בשנה וחצי האחרונות
צילום: Jeremy Sherr
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים