שתף קטע נבחר
 

פתיחה טובה: פטריות ממולאות

מתכון ישן שנשכח במגירה התגלה בדיוק בזמן שאלומה בליליוס חיפשה את מנת הפתיחה המושלמת - פשוטה, טעימה ומעודנת. הכינו את המזלגות לפטריות ממולאות בתרד וגבינות על מצע רוטב עגבניות

אם יש משהו שאני מאוד אוהבת לאכול בכל צורה, מרקם וטעם - זה פטריות. בין אם הן מוקפצות עם בצל או שום, בתוך פשטידה, ברוטב לסטייק טוב או על גבי פיצה - ובטח ובטח כשהן במנת גורמה טעימה ומרעננת. המקרה היחידי לדעתי בו אני אסרב לטעום פטרייה היא אם היא יצאה מקופסת שימורים.

 

את המתכון הבא שאלתי מחברתי הטובה. מעבר להיותה חברה טובה ותומכת, ויקי היא גם טבחית מעולה שעובדת כבר שנים בתחום. סיעור המוחות בינינו יוצר קרקע פורייה ליצירה. את המנה הזאת טעמתי אצל ויקי באחת הארוחות שעוד היינו מכינות אחת לשנייה (היום עייפות החומר והעבודה כבר השפיעו עלינו ואנחנו נוטות להתעצל. כמו שאומרים, הסנדל הולך יחף). ויקי הזמינה כמה חברות אליה לגינה והכינה ארוחה חלבית כהלכתה. היו פשטידות טעימות, סלטים מדהימים ובסוף התחבאה לה פטרייה אחת ממולאת בתרד וגבינות ששבתה את ליבי ואת החך שלי. אין צורך לספר שכולנו טרפנו את המעדן ודרשנו לקבל את המתכון.

 

השילוב של התרד עם גבינת הקצ'קבל והפטה יוצר טעם ים תיכוני מושלם. רוטב העגבניות עם השום מוסיף חמיצות ומתיקות שאופייניות כל כך לעגבנייה. השילוב של שניהם יוצר הרמוניה מדוייקת לחך.

 

משום מה, במשך שנים המתכון ישב במגירה והעלה אבק, אך לאחרונה נזכרתי בו כשהתייעצתי עם ויקי לגבי מנת פתיחה שהייתי צריכה להכין לארוחת צהרים קלילה. מרגע שהוא חזר לחיים, הוא הפך למנת פתיחה שהיא להיט בארוחות.

 

לדעתי, לא כל מנת פתיחה צריכה להיות מתוחכמת, מפוארת וקשה להכנה - אלא פשוט טעימה ומעודנת בדיוק במידה הנכונה. אם אתם רוצים להרשים את בני משפחתכם וחבריכם - מצאו צלחת עמוקה וקטנה יחסית (רצוי לבנה), מזגו עליה את רוטב העגבניות, הניחו עליו שלוש פטריות זהובות - ותזמינו את כולם להתענג. במידה ונשאר לכם ממילוי התרד, אני מציעה להוסיף ביצה ולהפוך את התערובת לאומלט נהדר. אם נשאר לכם רוטב עגבניות - הוסיפו ביצה ותצא לכם שקשוקה טעימה.


(צילום: יולה זובריצקי) 

 

פטריות ממולאות בתרד וגבינות על מצע רוטב עגבניות

המרכיבים (5-6 מנות):

פטריות:

20 פטריות גדולות וקשות

2 חבילות תרד טרי או 1 חבילת עלי תרד קפואים

3 שיני שום

3-4 כפות פירורי לחם

150 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת

150 גרם גבינת פטה מפוררת

20 גרם צנוברים קלויים במחבת עם שמן – לא חובה

מעט מלח (זהירות עם ההמלחה, שכן הגבינות מלוחות בעצמן)

1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק

מעט שמן זית

לרוטב עגבניות:

10 עגבניות, קלופות ומחולקות לרבעים

1 בצל בינוני, קצוץ דק

5 שיני שום פרוסות

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל

2 כפות סילאן טבעי

 

אופן ההכנה:

  1. הפטריות: מנקים את הפטריות בעזרת מגבת לחה. רצוי לא לשטוף במים. מסירים את רגלי הפטריות וקוצצים אותן לחתיכות קטנות. את הראשים מניחים כשהם הפוכים.
  2. במחבת חמה שמים כף שמן זית ומאדים את התרד עד שהוא מפריש נוזלים ומאבד מנפחו. מעבירים את התרד למסננת, מנקזים מנוזלים וקוצצים גס. שמים את התרד הקצוץ בקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
  3. ממלאים כל פטרייה בתערובת עד מעט מעל גובהה. מניחים את הפטריות הממולאות בתבנית ובוזקים מעליהן מעט שמן זית.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10-15 דקות או עד שהחלק העליון של המילוי מתחיל להזהיב.
  5. הרוטב: שמים בסיר חם 2 כפות שמן זית ואת הבצל הקצוץ. מטגנים מעט ומוסיפים את העגבניות המקולפות, השום, מלח, פלפל וסילאן. מכסים את הסיר ומבשליםכחצי שעה לפחות. הרוטב מוכן כאשר העגבניות מתחילות לאבד את צורתן. טועמים ומתקנים תיבול. אם הרוטב חמוץ מדי, מוסיפים עוד כף סילאן.
  6. טוחנים את הרוטב בבלנדר ידני עד שהוא מקבל מרקם חלק.
  7. הגשה: יוצקים על צלחת הגשה שכבה של רוטב בעובי של כסנטימטר ומניחים עליו את הפטריות.

 

אלומה בליליוס היא שפית וקונדיטורית המציעה שירותי קייטרינג לאירועי עד 120 איש

 

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנה ראשונה שהיא מעדן
צילום: יולה זובריצקי
מומלצים