שתף קטע נבחר
 

פגיעה בזכויות אדם? לא במפוני עזה

שום קבוצה בחברה הישראלית לא זכתה לטיפול רחב ולסימפטיה כה גדולה, כמו המפונים. הפגיעה האמיתית בזכויות אדם מתבצעת הרחק מהם

הקריאה הנרגשת של חברי ועדת החקירה לבדיקת הכשל בטיפול במפוני רצועת עזה, בנוסח המבהיל "הפגיעה הקשה ביותר בזכויות האדם בתולדות מדינת ישראל", מעוררת חוסר אמון בוועדה עצמה.

 

מדובר באנשים שפונו ממקומות מגוריהם, כיוון שישבו על אדמה כבושה מתוך בחירה אידיאולוגית שלהם. הם לא נזרקו לרחוב, כפי שהמדינה עושה לאחרים - לפלסטינים בשטחים או לתושבי שייח ג'ראח. אלו גרים בבתים שהמלך חוסיין דאג לבנותם למען פליטי מלחמות ישראל בערבים, ואותם זורקים לרחוב לטובת מתנחלים, שאין להם שום זיקה למקום. שלא לדבר על ההרס השיטתי של בתי הבדואים, שאיש לא דואג לשקם אותם. כבעלי אזרחות ישראלית, הם לא זוכים לעשירית התנאים שלהם זכו מפוני הגוש. 

 

נדמה שפרופ' ידידיה שטרן, שטען כי בפגיעה חמורה מדובר, היה מרוכז בעניין שבו דן, אחרת לא היה מתעלם מהטרגדיה של תושבי שייח ג'ראח או מטרגדיות אחרות שמונחות לפתחה של החברה הישראלית באופן יומיומי. התפרצות שכזו מכיוונו של איש חכם כמותו, מפתיעה, כיוון שהוא יודע שאנשי גוש קטיף הם אזרחים בעלי זכויות מלאות, שזוכים לאהדה ודאגה בלתי מוגבלת לגורלם ולגורל ילדיהם. הם אינם ילדים מאותגרים שכלית. הם יודעים מה הם רוצים ועל כך קיבלו כסף רב מהמדינה, 10 מיליארד שקל, כדי לשקם עצמם.

 

שום קבוצת עולים, גם לא אלמנות ויתומים, לא חסרי בית בישראל לא זכו לטיפול רחב לב כפי שקיבלו מפוני גוש קטיף. ארנק פתוח והרבה סימפטיה מהמדינה וראשיה ליוו את המהלך. האמת היא שהמדינה לא כשלה. הפינוי לא "שינה את פני המדינה", כדברי חבר הוועדה והכל עמדו לצד המפונים כדי להביאם לשיקום נאות.

 

אין ספק שהמפונים אהבו את מקומם, אין ספק שלא רצו להתפנות, אך המדינה שדאגה להם מאוד, גם בהתיישבות שבחרו לעצמם בעבר ובייחוד בדרכי המימון לצורך התיישבותם בעתיד, לא הפקירה אותם.

 

להכריז שפינויים הוא "הפגיעה הקשה ביותר בזכויות אדם במדינת ישראל", זו הצהרה מנופחת ואין לה שום אחיזה במציאות נוכח הגירושים, העקירה, הביזוי וההרס שהם מנת חלקם של מי שאינם יהודים ציונים "גואלי אדמות".

 

מדובר באנשים בוגרים, בעלי יוזמה ותושייה ואילו גילו יותר שיתוף פעולה עם הרשויות ואילו גילו יותר יוזמה לפתור בעיותיהם (וממון לא חסר להם לכך) בעיה זו כבר לא הייתה קיימת.

 

נכון שעברו חמש שנים ואין לי ספק שבמאמץ לא גדול עם רצון טוב ונכונות לפתור את הבעיה, ניתן ליישב את ההדורים תוך הזמן הנקוב על ידי הוועדה, ויבוא לציון גואל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
מפונים. איפה הם ואיפה שייח ג'ראח
צילום: דודי ועקנין
מומלצים