שתף קטע נבחר

3 חודשים אחרי מות הפגים: הקטטר חוזר לשימוש

ועדת בדיקה של משרד הבריאות, שחקרה את מותם של שלושה פגים בתחילת השנה כתוצאה מהחדרת קטטר לגופם, קבעה: הקטטר שהופסק השימוש בו - יוחזר. משרד הבריאות: "המקרים שאירעו לא נובעים מבעיה בציוד או במיומנות הרופאים"

משרד הבריאות מתיר לחזור ולהשתמש בקטטר קשיח עשוי פוליאוריתן לצורך מתן תרופות לפגים: זאת, לאחר שלפני כארבעה חודשים נאסר השימוש, בעקבות שלושה מקרי מוות של פגים לאחר החדרת הקטטר.  

 

"אין קשר למיומנות"

משרד הבריאות מתיר להשתמש בקטטר הקשיח לאחר שהתברר כי המקרים שאירעו לא נובעים מבעיה בציוד או במיומנות הרופאים. בחוזר שפירסם היום ד"ר

חזי לוי, ראש מנהל הרפואה במשרד הבריאות, נכתב כי "וועדת בדיקה שהוקמה על ידי מנכ"ל משרד הבריאות מצאה שאין סיבה להמליץ המלצה גורפת להימנע משימוש בצנתרים אלו". לדברי ד"ר לוי, "זו לא בעיה של מיומנות, אלא ישנה בעיה שעלולה להיגרם כי הצנתר יכול לזוז. הנחינו את הרופאים כי לאחר החדרת הצנתר ובשבוע שלאחר מכן יש צורך בביצוע צילום רנטגן כדי לוודא את מיקומו". 

 

פרופ' שאול דולברג, מנהל הפגייה במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב) ויו"ר האיגוד לרפואת פגים, אמר: "הסיבוך שאירע מתואר בספרות וידוע והוא עלול להתרחש כפי שישנם סיבוכים בכל פעילות רפואית אחרת. ועדה של חברי האיגוד תכתוב המלצות ותגבש נהלי בטיחות להחדרת צנתר ותעביר אותם לעיון כל רופאי הפגים. אני מעריך שהסיבוך שאירע אצל שלושת הפגים אינו קשור לבעיה של מיומנות". 

 

בשלושת המקרים שדווחו הוחדר צנתר עד לאזור הלב של הפגים. הצנתר נועד להזלפת תרופות לתוך זרם הדם ומוחדר לתקופה של כמה ימים, כדי להימנע בין היתר מהזרקות חוזרות ונשנות. לפי החשד הצנתר גרם להתנקבות שריר הלב ולהצטברות דם בשריר שעוטף את הלב. במקרה כזה הלב אינו יכול להתכווץ ולהתרפות כראוי והדבר גורם למוות. שניים ממקרי המוות שבדקה הוועדה אירעו בבית החולים זיו בצפת. מקרה נוסף אירע בפגיית בית החולים הדסה הר הצופים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אין סיבה לאיסור גורף"
צילום: איי פי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים