געגועים ללוקוס: 10 מסעדות חוף
החום הגדול כבר כאן, אז הנה כמה הצעות למסעדות חוף שיעשו לכם שמח: חלקן פשוטות, אחרות מתוחכמות, אבל מכולן אפשר להריח את הים, להשקיף על הגלים ולהיזכר שהחיים יפים. פורסם במוסף "מסלול" של ידיעות אחרונות
מסעדג | חיפה
40 שנות טיפול בדגים לא הולכות ברגל, ובמסעדג בבת-גלים יודעים איך לנהוג בדגים. אם תרצו, מדובר בעצם בשיפודיית דגים, ששופצה לפני שנתיים ומצויה על החוף. ברבוניות, מושט, פורל או דניס, מטוגנים או משוחים בחמאה ושום וצלויים על הגריל. חובבי פירות ים יכולים לקבל פה גם שרימפס, קלמרי וצדפות, וכמובן - המון סלטים. לא תמצאו פה שום דבר מתוחכם או מפונפן, אבל לפעמים, כל מה שרוצים ביום קיץ חם הוא ארוחה עם מנות פשוטות, גדולות ונדיבות, במחירים עממיים. תנו לאחרים להמציא את הגלגל.
מסעדג, פנחס מרגולין ,26 חוף בת-גלים חיפה, טל' .04-8524441 לא כשר.
דג על הים | בית ינאי
אחד החופים היפים בארץ מסתתר בבית-ינאי. האזור רגוע ולא המוני, הים כחול, החול לבן, הבריזה מצוינת, ולא נדיר לראות עשרות מצנחים באוויר. דג על הים היא מסעדה ותיקה למדי בחוף הזה, עם ניסיון להגיש מנות משודרגות ולברוח מעט מהקלישאות הרגילות. זאת הסיבה שתמצאו פה פרחי לבנה על פלפלים קלויים, אגוזי מלך ונענע, פאייה ים (תבשיל אורז עם פירות ים,( או מנה שנקראת פוסידון: טבעות קלמארי פריכות בסירת חציל עם טחינה וסילאן. יש פה גם ארוחות בוקר, שבמסגרתן תוכלו לאכול מקושקשת עם פירות ים, אבל אנחנו בכלל ממליצים לכם לבוא לחוף בזמן השקיעה, כשהשמיים האדומים יכולים לעורר רומנטיקה אפילו בלבבות הקשוחים ביותר.
דג על הים, חוף בית ינאי, טל' .09-8663639 לא כשר.
מאנטה ריי | תל אביב
המלכה-האם של מסעדות החוף בארץ. המקום האולטימטיבי, שאליו לוקחים תיירים כדי שיעברו את החוויה הים-תיכונית במיטבה. מדונה נעצה פה מזלגות, גם הניו-יורק טיימס התלהב מהמאזטים המיתולוגיים. ממש על קו המים, מלוא האופק בעיניים, כשיפו במרחק נגיעה, אין סיכוי שתתחילו פה את היום ולא תתאהבו עמוקות בחיים. שמש מלטפת, בירה קרה, צלוחית בורי כבוש בבצל וסומאק, לחם טוב עם שמן זית ומלח גס, ואתם מסודרים. מ9- עד 12 יש פה "ארוחות בוקר אופטימיות," עם מאזטים, בורקס, שקשוקה וכל שאר הדברים שמשמחים כל כך את הבטן בראשיתו של יום. בצהריים ובערב התפריט מתמקד בדגים ובפירות ים, אבל דואגים היטב גם לצמחונים עם מנות כמו אורז אורגני אדום עם פטריות פורטובלו, או ניוקי בתרד וכרישה. לא זול פה, מה לעשות, גם השירות לא תמיד יציב, אבל היי, יש המון חניה!
מאנטה ריי, עלמה ביץ' ליד מוזיאון האצ"ל, טל' .03-5174773 לא כשר.
הנוף ממאנטה ריי (צילום: אבי גנור)
ים | 7 הרצליה
אם אתם לא הרצליינים, רוב הסיכויים שלא שמעתם על ים ,7 שכנתה הוותיקה של הגזוזטרה. שנים של פעילות רצופה בחוף, ועדיין מדובר במקום חצי-סודי. לא שהמסעדה קטנה, בכלל לא, אבל היא בהחלט נסתרת מהעין למי שעובר בסביבה. שלושה מפלסים נשפכים פה אל הים: הגבוה הוא החלק הממוזג והסגור, למי שאוהב חוויה רשמית יותר. האמצעי הוא החלק הפתוח והמשוחרר, שהכי כיף להשקיף ממנו על המים. התחתון ביותר הוא דק עץ, המצוי ממש על החול הלבן. ארוחת הבוקר פה יקרה למדי 57) ש"ח) ולא מאוד מעניינת. שאר התפריט מציע את כל החשודים המיידיים במסעדות חוף: שרימפס וקלמרי בשום, לברק, סלמון ודניס בגריל, וגם קבב, אנטרקוט, פרגיות ודומיהם. בעסקיות הצהריים תקבלו גם מנה ראשונה ולחם הבית במחיר המנה העיקרית.
ים ,7 רמות-ים 122 הרצליה, טל' .09-9566950 לא כשר.
פיש | ראשון לציון
שתי מסעדות ותיקות ובולטות יש בראשון על החוף: פרנצ'סקה, ומעליה פיש. העליונה היא גם המוצלחת מבין השתיים, וכשמה כן היא - מתמקדת בדגים (למרות שבכל זאת התפלחו לתפריט כמה פרגיות, קבב טלה, כבד עוף ודומיהם.( הראשל"צים מתים עליה מכמה סיבות: היא ידידותית לילדים, המנות בה גדולות, התמחור הוגן, השירות יעיל, וכמובן - גלי הים המתנפצים לעברה תורמים מאוד לאווירה.
פיש, טיילת חוף הים, טל' .03-9414151 לא כשר.
קלמה | אשדוד
למסעדות חוף ישראליות יש ריהוט בסגנון מסוים: דק עץ, ספות שמנת וכיסאות לבנים. אז גם בקלמה תוכלו לפגוש ברפרטואר הזה, אבל כשתגיעו לשם תודו, שהמיקום שלהם, על רצועת החוף של אשדוד, קרוב מאוד למים, הוא מהיפים בעיר. קלמה בספרדית היא רוגע, ואכן, בתוך המסעדה ממוזג, נעים ושליו, ומוזיקת ג'אז מתנגנת ברקע. התפריט ענק ומציע מנות חלביות ובשריות, נדיבות מאוד בגודלן: בייגל טוסט, סלטים, רולים וכריכים, פסטות ופיצות, דגים ובשר, וגם רשימה מפוארת של קינוחים. בשני בערב יש פה גריל דרום-אמריקאי ב99- ש"ח לאדם, עם מיקס של בשרים, נשנושי פתיחה ושתייה. בימי חמישי תמצאו גם תפריט סושי. גם תפריט היינות אינו מאכזב ומציע רפרטואר עשיר של בקבוקים.
קלמה, חוף לידו, אשדוד, טל' .08-8667241 לא כשר, אך נטול פירות ים.
קלמה (צילום: אבישי מג'אר)
קונטיינר | יפו
אנתרופולוגים שירצו לחקור פעם את תופעת הבאזזים בתל-אביב, מן הראוי שיזדרזו וישימו פעמיהם לקונטיינר, המקום החם של הקיץ הנוכחי. הלוקיישן מקסים: בלבליבו של נמל יפו המתחדש, לרגליהן של הסירות המתנודדות על המים. המקום עצמו - האנגר ענק וסואן, עם בר גדול ומטבח פתוח. האוכל? אז זהו, שהוא דווקא לא ממש משכנע, לא הכי מדויק, ובינתיים משמש כחוליה החלשה בכל העסק. קלמרי ברוטב תפוזים וכוכבי אניס, סלט פירות ים עם אצות, פילה לבן ברוטב אשכולית אדומה - שילובים שלא הצליחו להצטיין. אבל בלילות הסואנים, כשהמוזיקה מרקיעה והתור משתרך, מי בכלל זוכר את זה. הנה שאלת מחקר לאנתרופולוגים: איך זה שבתל-אביב-יפו יש מקומות שזוכים להצלחה היסטרית למרות האוכל, ולאו דווקא בזכותו.
קונטיינר, נמל יפו, .03-6836321 לא כשר.
בר ביץ' | אילת
תשכחו מהבלגן באילת. אין פה שום דבר שמזכיר את הרעש וההמולה של העיר. בר ביץ' מצוי בחוף אלמוג, ליד מועדון הצלילה ,Deep Siam ונראה בדיוק כמו אתרי הקיט בארצות רחוקות ואקזוטיות, שמשווקים לכם בחוברות הכרומו הצבעוניות. יפה פה ב8- בבוקר, ומקסים פה גם בחצות הליל. המזח שלח את לשונו עמוק אל תוך המים, פינות ישיבה וספות צ'יל אאוט פוזרו בכל מקום, סככות קש, בר ישיבה ואפשרות לירידה מהמרפסת לתוך הים. אין שום סיבה שתאמצו פה את מוחכם יתר על המידה, מעבר לבהייה מתמדת במים הבוהקים ובהרי אדום, בהאזנה למוזיקה הרגועה ובהתלבטות בשאלה כבדת המשקל אם לבחור דניס שלם או אצבעות דג בציפוי פנקו. ואם זה לא אושר, ספרו לנו מהו כן. השף אריאל אוליצקי, שעבד בעבר במסעדות בבתי המלון המובילים בעיר, מכין בבר ביץ' אוכל פשוט וטוב. המון סוגי מאזטים צבעוניים, דגים בגריל שמזכירים בסגנונם השחום את אלה שמקבלים בסיני השכנה, סינייה דניס, שרימפס בחמאה, בצל ירוק וצ'ילי טרי, וגם מגוון סוגי בשר. אפשר לפתוח פה את היום עם ארוחות בוקר חביבות, אם כי לא מקוריות במיוחד 38-32) ש"ח,( ויש גם ארוחות ילדים במחיר הגיוני להפליא 28) ש"ח.( אם אתם רוצים להימלט על נפשכם ממזנוני המלונות בסגנון דחוס כפי יכולתך - זה המקום המושלם עבורכם.
בר ביץ,' חוף אלמוג ליד בי"ס Deep Siam, אילת, טל' .08-6325058 לא כשר.
בר ביץ' (צילום: אמוץ טל הולנדר)
תאיו שף דגים | בת-ים
כן-כן, אנחנו יודעים, בת-ים ותדמיתה הבלתי זוהרת, אבל מסעדת תאיו עשויה לשנות אצלכם את הדימוי. המסעדה ענקית, מהודרת ומעוצבת, יושבת על חוף פרטי ומציעה אוכל יצירתי להפתיע. בתפריט: קוקטייל של צדפות וונגלי, ג'מבו שרימפס וקלמרי, שרימפס עם כבד אווז ביין אדום וריבת תאנים, מולים עם ירקות שורש, שום ויין לבן, ועוד. העסקיות מוצעות פה במחירים משתלמים של 89-69 שקל, ויש גם ארוחות בוקר (לא מקוריות במיוחד.(
תאיו שף דגים, דרומית למלון קולוני ביץ' בת-ים, טל' .03-6565650 לא כשר.
גזוזטרה | הרצליה
מדובר, רבותיי, בחידוש מהדהד: מסעדת חוף כשרה! ללא פירות ים! שלא עובדת בשבת! המגזר הדתי, יש להניח, בהלם. אחרי שנים רבות שבהן כל מסעדה על החוף הצטיידה בערימות של שרימפס וקלמרי, ולא העזה לוותר על יום המנוחה הרשמי של היהודים, נפתחה השבוע מסעדה חדשה במתחם מלון דן אכדיה בהרצליה פיתוח, על חורבות הטרסה. למקום החדש קוראים בשם העברי הצלול והיפה גזוזטרה (מה חבל שהוא כתוב באותיות לועזיות,( ובעליה ויתרו בו זמנית על תפריט השרצים ועל עבודה בשבת. זו אינה עוד מסעדת דגים בנאלית. השף איתן מזרחי (מסעדת "אי זוגי,(" שהוא גם אחד השותפים במקום, בנה תפריט של מנות ראשונות וקינוחים בלבד. המנות בינוניות בגודלן והגיוניות במחירן. תמצאו פה כבד אווז (בלי שום בעיות מצפון,( סיגר לוקוס ברוטב חריימה, לחמעג'ונים בשריים מטלה וצמחוניים מחצילים - את שניהם אופים בטאבון המקומי - והרבה מנות גימיק, שבהן תצטרכו לחלץ בעצמכם את הרוטב מבקבוקונים או ממכלים קטנים. פאן פוד קוראים לזה פה. בגזוזטרה יש חדר פרטי לאירועים, המשקיף למגרשי הטניס של המלון, וגם דק עץ פרטי הצופה על המים, שאפשר לסגור לקבוצות קטנות. הבר עגול עם תפריט קוקטיילים מעניין, ובסך הכל - מדובר במקום עם אוכל ואווירה שמשדרים כיף גדול.
גזוזטרה, רמות-ים 100 (מתחם דן אכדיה) הרצליה פיתוח, טל' .09-9548808 כשר.