גדולות מהחיים: שלושה מקומות לשמלות כלה
רויטל מדר ביקרה בבתי האופנה של דניאל רומי-קדוש וגליה להב, שמציעים שמלות כלה גרנדיוזיות, וגם באאוטלט החדש שפונה למי שלא רוצה לשבור חיסכון. הממצאים לפניכם
רומי-קדוש, שהתמחה אצל דולצ'ה וגבאנה ומושפע רבות מהסגנון האיטלקי, מעצב בגדול. משקלן של השמלות שלו עולה לרוב על משקלה של הכלה, אבל הפרטים עבודת היד שלו והשימוש בבדים יוצאי דופן בעולם הכלות, כמו משי פראי ושיפון-משי, מבדילים אותו מהסטנדרט. בנוסף, השמלות שלו עוברות טרנספורמציה מדהימה כשהן עוברות מהקולב לאישה. פריטים שלא הצלחתי להבין את פשרם כמו קמו לחיים, וקיבלו עידון מחד ומראה בלתי נשכח מאידך.
משקל השמלות עולה על משקל הכלה. דניאל רומי-קדוש (צילום: איתן טל)
נקודת מבט שונה מציעה המעצבת אנאל לוי לבית האופנה גליה להב, שמעדיפה לא לנתק את שמלת הכלה לגמרי מהמציאות היומיומית. בלהב מקווים שהכלה לא תתחפש, אלא תתלבש בהתאם להעדפותיה ותוך תשומת לב למגמות של העונה. עכשיו, למשל, אפשר לראות אצלם דגמים בגווני ניוד ואפרסק טרנדיים, וכן כאלה שכוללים תחרות או פרטים שונים עם פרחים בהשראת הטרנד הפרחוני. גם אבזרים כמו כובעים, שרוולונים וסידורי שיער שונים מושפעים ממה שקורה עכשיו בעולם האופנה במטרה ליצור כלה אקטואלית במיוחד.
אחרי שני אלה קפצתי לאאוטלט לשמלות כלה, שמיועד למי שלא רוצה לאבד את הראשה והארנק כשהיא מתחתנת. בחנות נמכרים דגמים של כ-50 מעצבים שונים במחירים סבירים בהחלט, שמנסים להציע הכל לכולן, משמלות וינטג' למתוחכמת; דרך מראה ההוליווד גלאם למלכת הכיתה; ועד סטרפלס למי שיכולה להרשות לעצמה. בנוסף לשמלות מציעים באאוטלט גם מבחר רחב של אקססוריז, סטייליסטים שיעזרו לך לבחור ותופרות שיתאימו את השמלה לגופך. אפשר לנחש שהמיזם, שנפתח ברחוב הכלות (הידוע גם בשם "דיזנגוף"), יהפוך לתחנת חובה לכל כלה ישראלית.
מתכתבות עם הטרנדים. שמלות של גליה להב (צילומים: דודי חסון)
מציעים הכל לכולן. שמלות מאאוטלט שמלות הכלה (צילום: ענבל ורד)
דניאל רומי-קדוש, בן יהודה 168, תל אביב. השכרה: 7,000-14,000; מכירה: 10,000-20,000 שקל.
גליה להב, דיזנגוף 224 תל אביב; שד' הרצל 1 אשדוד. השכרה: 12,000-25,000; מכירה 18,000-30,000 שקל.
אאוטלט שמלות כלה, דיזנגוף 203, תל אביב. מכירה: 1,600-3,900 שקל.