פרסומי הלמ"ס תומכים בשקל, האירו מתקן מעלה
נתוני הייצור התעשייתי והתמ"ג שפרסמה הלמ"ס ממשיכים להפגין יציבות, ותומכים במטבע הישראלי. אולם בניגוד לעבר, השקל איננו אדיש עוד למתרחש בעולם ונחלש מול הדולר כאשר האחרון מתחזק בעולם. האירו ממשיך בתיקון כלפי מעלה מול הדולר. האם זה רק תיקון או שמדובר בשינוי מגמה?
דולר/שקל - השער היציג לצמד דולר/שקל נקבע היום (ה') ברמה של 3.818 שקל לדולר, שער המשקף ירידה מינורית של 0.026% ביחס לשער היציג מאתמול. נתוני המאקרו בישראל ממשיכים להיות יציבים.
כך למשל, הלמ"ס פרסמה היום כי הייצור התעשייתי בחודשים פברואר-אפריל עלה ב-9.9%. זאת ועוד, האומדן השני לרבע הראשון של שנת 2010, הראה כי התמ"ג עלה בשיעור שנתי של 3.6%. ללא ספק נתונים אלו תומכים בשקל, אך בשונה מהשנה האחרונה, השקל איננו אדיש עוד למתרחש בעולם ונחלש מול הדולר כאשר האחרון מתחזק בעולם.
להערכתי בטווח הקצר צפוי פיחות אך איטי בשער השקל בהתאם למושג שהיה שגור בפי כלכלנים בעבר - פיחות זוחל. בסך הכל רצועת המסחר להיום נעה ברמה של 3.7952-3.827 שקל לדולר.
אירו/דולר - הצמד נסחר ברמה של 1.238 דולר לאירו. האירו ממשיך במומנטום התיקון (כלפי מעלה) מול הדולר, כאשר התחזקות האירו נתמכת בנתוני מאקרו לא מעודדים מארה"ב. כך למשל, ליבת האינפלציה בארה"ב עלתה כצפוי וברמה 0.1%. נתון המראה כי עדיין אין התעוררות אינפלציונית גבוהה במשק האמריקני, דבר אשר אמור לדחות את מדיניות ההידוק (העלאת ריבית) בארה"ב.
בנוסף, שוק העבודה מראה קשיים בעלייה. מספר תביעות האבטלה הראשוניות במשק האמריקני עלה השבוע ב-472 אלף, כאשר צפי הכלכלנים הצביע על עלייה נמוכה יותר וברמה של 452 אלף בלבד. בשבוע הקודם עמד נתון זה ברמה של 460 אלף תביעות (נתון שבועי).
נתונים אלו ללא ספק תומכים בתיקון האירו מול הדולר, אך שוב, זהו תיקון בלבד וניכר כי מגמת התחזקות הדולר בעולם לא תמה ובפרט מול האירו. ברמה הטכנית נשמרת רצועת המסחר ברמה של 1.17-1.25 דולר לאירו. עלייה מעל לרמה של 1.25 דולר לאירו תאותת על שינוי מגמה ולא תיקון כפי שנכתב לעיל.
בסה"כ רצועת המסחר להיום נעה ברמה של 1.2241-1.2396 דולר לאירו. ביום שני הקרוב צפוי להתפרסם מדד ה–IFO בגרמניה (מצב העסקים בגרמניה - הכלכלה המובילה במרחב גוש האירו). לנתון זה חשיבות רבה והוא מפורסם ברמה החודשית. בחודש הקודם עמד נתון זה ברמה של 101.5 נקודות. עלייה מעל רמה זאת תמשיך לתמוך באירו בטווח הקצר.
עוזי לוי הוא מנהל חדר מצב ואנליסט בשקל אג'יו מקבוצת שקל