שתף קטע נבחר

ארה"ב והאו"ם מברכים על ההקלות בסגר

מחלקת המדינה הביעה תקווה לשיפור המצב ברצועה באמצעות המדיניות שעליה הוכרז בישראל. מזכ"ל האו"ם אמר כי הוא נחוש להביא להסרתו המוחלטת של המצור

שעות לאחר ההודעה על שורת ההקלות בתנאי המצור על הרצועה, בירכו הערב (יום ה') על ההחלטה האו"ם וארצות-הברית, שבהודעה רשמית מסרה כי "וושינגטון מביעה תקווה כי יישום הצעדים שעליהם הכריזה ישראל יוכלו לשפר את המצב באזור".

 

אותה החלטה הצליחה לראשונה זה זמן רב להוציא קול אוהד לישראל גם ממטה הא"ם בניו-יורק, שם פרסם המזכ"ל, באן קי-מון, הודעה שבה בירך את ישראל על המהלך. 

 

בשנה האחרונה השקיע באן מאמצים כבירים לשכנע בכירים בישראל להגדיל את מכסת הדלק המוזרם לרצועה, ובהודעה שמסר מטעמו דובר האו"ם נמסר כי "המזכ"ל מעודד מהחלטת ממשלת ישראל לבחון את מדיניותה כלפי עזה, והוא הביע תקווה כי מדובר בצעד אמיתי לקראת מצב שבו יינתן מענה לכל צורכי התושבים ברצועה".  

 

באן אף הודיע כי הנחה את שליחו למזרח-התיכון, רוברט סרי, לעמוד בקשר עם הממשלה בישראל כדי "ללמוד ממנה יותר על ההחלטה ועל האמצעים שבהם היא מתכוונת ליישם אותה".  הוא הדגיש כי ארגונו נחוש להביא את ישראל לשינוי יסודי במדיניותה כלפי הרצועה, "כדי שתנועת סיוע הומניטרי, סחורות ואנשים תהיה חופשית ותוכל להביא לשיקום האזור".

 

תמיכה בהחלטה להרחיב את רשימת הסחורות שניתן יהיה להעביר לרצועה התקבלה באהדה גם באיחוד-האירופי.

שרת החוץ שלו, קתרין אשטון, אמרה כי היא רואה בחיוב את תוספת סוגי הסחורות שיוכנסו מעתה לרצועה בירכה והביעה תקווה כי "כעת יגיעו מוצרים רבים יותר לתושבי עזה שיוכלו להקל על תנאים החיים היומיומיים שלהם".

 

בחמאס דווקא הטילו ספק באמינות הדברים. דובר הארגון, סמי אבו-זוהרי, אמר כי הודעת הקבינט היא לא אלא "הונאה שנועדה ליפות את הסגר, להבטיח את המשכו ולהפוך אותו לחוקי בעיניי דעת הקהל העולמית". הוא אמר כי מה שדרוש הוא אינו הוספת סוגים חדשים של סחורות לרשימת אלו שהעברתן לרצועה מותרת, אלא הסרה גורפת של כלל ההגבלות, חידוש הפעילות במעברים, הבטחת חופש התנועה של האזרחים והכנסת אמצעים אחרים שישראל אסרה על העברתם, ובראשם חומרי בנייה, תשתיות לתעשייה, דלק, חשמל והסרת המגבלות על פעילות בנקאית.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באן קי-מון. נחוש להסיר את הסגר
צילום: רויטרס
מומלצים