שתף קטע נבחר
 

ישראל מואשמת בנזק עסקי לאל-ג'זירה במונדיאל

ההתעקשות על מחירים גבוהים עבור צפייה במשחקי המונדיאל הפכה את אל-ג'זירה למושא שנאה של רבים ברחוב הערבי, והשיבושים הטכניים חושפים אותה לתביעות ענק מצד צופים מאוכזבים. בצר לה, מאשימה הרשת - איך לא - את ישראל

מאז החל המונדיאל עוברים ימים לא קלים על רשת אל-ג'זירה. הרשת הקטארית המחזיקה בזכויות השידור של משחקי אליפות העולם ניהלה בשבועות האחרונים מו"מ קשוח עם רשויות השידור בעולם הערבי וגם מכרה מנויים בשיטת "שלם וצפה".

 

 

ההתעקשות על המחירים הגבוהים והכתבת המשחקים שישודרו הפכה את אל-ג'זירה מושא לשנאתם של רבים ברחוב הערבי (בניגוד לימים כתיקונם). עתה דומה כי הרשת צפויה לעמוד בפני תביעות ענק מצד צופים מאוכזבים. הדבר גרם גם למתח בין ממשלת קטאר בעלת הערוץ לשאר המדינות הערביות.

 

הקשיים של אל-ג'זירה החלו כבר במשחק הפתיחה כשהצופים לא הצליחו לראות האת משחק הפתיחה בין דרום אפריקה לבין מקסיקו. הרשת טענה כי "צד שלישי" שיבש את השידור ואף שכנעה את פיפ"א כי יש לפתוח בחקירת העניין. בחדרי חדרים דיברו בקטאר כי נייל סאט המצרי - הלוויין המוביל בעולם הערבי הוא האשם בשיבוש.

 

ברם, מאז יום שישי נמשכים השיבושים כמעט בכל יום שידור. מנויים ששילמו בין 80 ל-160 דולרים עבור כרטיס מיוחד המאפשר צפייה בשידורי המונדיאל מתלוננים על תמונה שקופאת במהלך המשחקים, שפת שידור שלא בהתאם לבקשה ועוד סידרה ארוכה של תקלות. הרשת הקטארית חייבה בתי קפה ומסעדות המעוניינים להקרין את המשחקים בסכום של 800 עד 1,400 דולרים ועתה שוקלים בעיקר במדינות המפרץ לתבוע אותה. הודעתה כי תפצה את המנויים והעסקים לא מצליחה להרגיע את הסערה.

 

אל-ג'זירה, שבימים האחרונים האשימה את חברות הכבלים, התקשורת והלוויינים במדינות ערב, מפנה עתה אצבע מאשימה כנגד מי אם לא - ישראל. ראיד עאבד, ראש מחלקת ערוצי השידור באל-ג'זירה, מסר לעיתון "האמירויות היום" כי הוא "אינו שולל מעורבות ישראלית בשיבוש". עיתון "אלקודס אלערבי" טוען כי חברי פרלמנט מצריים אימצו את הגירסה הזו של אל-ג'זירה. חבר הפרלמנט מוחסין ראדי צוטט כאומר שלישראל יש אינטרס ברור בשיבוש השידורים כדי להגביר את המתח הבינערבי.

 

מובן שקל להאשים את ישראל, אולם לפי בלוגרים בעולם הערבי נראה שאל-ג'זירה השקיעה מיליוני דולרים בבניית האולפנים ובשכירת שדרנים ופרשנים מובילים (כמו לותאר מתיאוס), אולם כשלה לחלוטין בתחום הטכני.

 

דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סדרה ארוכה של תקלות. אוהדים במונדיאל
צילום: רויטרס
מומלצים