שתף קטע נבחר

 

האו"ם: הפשע המאורגן הוא "המעצמה החדשה"

לפי דו"ח הארגון, הפשיעה המאורגנת מגלגלת מיליארדי דולרים בשנה, וממשלות אינן עושות די כדי למגרה. "צריך לפעול גם נגד צבא משתפי הפעולה של הפושעים - עורכי דין, רואי חשבון ועוד"

על ממשלות העולם להילחם בשווקים שמנהלים ארגוני הפשיעה לצורכי סחר בסמים, בבני אדם, בכלי נשק ובמוצרים מזויפים. כך התריע אתמול (יום ו') ראש סוכנות האו"ם למאבק בסמים ובפשיעה, אנטוניו מריה קוסטה, שכינה את הפשיעה המאורגנת לא פחות מאשר "המעצמה החדשה".

 

קוסטה, שדיבר בעקבות דו"ח חדש שפרסם הגוף שבראשו הוא עומד, תחת הכותרת "הגלובליזציה של הפשיעה", אמר כי הפשע המאורגן קוצר רווחים בסך עשרות מיליארדי דולרים מדי שנה. עם זאת, לדבריו, מדינות העולם אינן משתפות פעולה זו עם זו ועם האו"ם במידה מספקת, ומתמקדות יותר מדי בסוחרים עצמם. "עלינו להתחיל לטפל בשווקים האלה, שהם עצומים בהיקפם", אמר קוסטה, והוסיף כי הפושעים שמנהלים את השווקים האלה הפכו למעצמה על-לאומית חמושה היטב.

 

לפי הדו"ח, הסחר בבני אדם לצורכי ניצול מיני באירופה מגלגל שלושה מיליוני דולרים מדי שנה, בעוד שהברחת מהגרים לצורכי עבודה לארה"ב ואירופה מניבה כשבעה מיליארד דולר בפרק זמן דומה. שוק ההרואין של אירופה מגלגל 20 מיליארד דולר, וערכן של סחורות מזויפות שנתפסות במעברי הגבול של היבשת מדי שנה מוערך ביותר מ-10 מיליארד דולר.

 

בדברים שכתב לעצרת הכללית של האו"ם הזהיר קוסטה כי ההשפעה שיש למעצרם של חלק מהסוחרים מוגבלת, וכי עד מהרה ימלאו את מקומם פושעים אחרים, כל עוד הם יכולים להרוויח מכך כסף. "לכן, כדי להילחם ביעילות רבה יותר בפשע המאורגן, עלינו להפסיק להתמקד באנשי המאפיה, ולהתחיל לפגוע בשווקים שלהם".

 

קוסטה קרא למדינות העולם לפעול ביתר שאת כדי לעקור מן השורש את השחיתות בממשלות ובמגזר הפרטי, שמאפשרת

לפשע המאורגן לשגשג. "עלינו לפעול גם למיגור שותפיהם של הפושעים, כמו הצבא של פושעי צווארון לבן - עורכי דין, רואי חשבון, סוכני נדל"ן ובנקאים - שמכסים עליהם ומלבינים את הכסף שהם מרוויחים". קוסטה הזהיר כי האיום אינו רק כלכלי, אלא גם אסטרטגי: "היום פושעים יכולים להשפיע על מערכות בחירות, על פוליטיקאים ועל הצבא. במילה אחת, הם יכולים להשיג כוח".

 

הוא הדגיש כי הבעיה אינה קיימת רק במדינות מתפתחות, וכי גם מדינות שכלכלתן חזקה נפגעות מהפשע המאורגן. "הכלכלות הגדולות ביותר של העולם, דהיינו ה-G8 ומדינות BRIC (ברזיל, רוסיה, הודו וסין) הן גם השווקים הגדולים ביותר של סחר בלתי-חוקי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
סחורה מזויפת. "10 מיליארד דולר בשנה"
צילום: אבי מועלם
מומלצים