בן-אליעזר: דיון בקבינט היה משנה תוצאות המשט
"היו שגיאות, גם קריטיות, הפעולה לא הוצגה לקבינט הביטחוני, שלא שאל את השאלות הנדרשות", אמר שר התמ"ת, בנימין בן-אליעזר. לדבריו, "במשט האחרון המרחק בין 9 הרוגים ל-190 הרוגים היה מאוד קטן". על ארדואן הוא אמר: "משהו התהפך אצלו"
ביקורת על השרים הבכירים בממשלה: שר התמ"ת, בנימין בן-אליעזר, התייחס בצהריים (שבת) לתוצאות המשט לעזה ומתח ביקורת על מי שקיבל את ההחלטה. "היו שגיאות, גם קריטיות, הפעולה לא הוצגה לקבינט הביטחוני, שלא שאל את השאלות הנדרשות". לדבריו, אם היה דיון בקבינט, "פני הפרשה היו נראים אחרת".
באירוע "שבתרבות" בבת ים - בהנחיית יעל דן - אמר השר בן-אליעזר כי היו כשלים נוספים והציע כיצד להתמודד עם המשטים שבדרך. "צריך להתחיל לחשוב במושגים של 'אין לנו מערך הסברה',
שצריך להתחיל ולעבוד יומם ולילה ולהסביר לעולם שיש לישראל זכות להגן על עצמה", אמר. "צריך להשלים עם העובדה שספינות מגיעות לעזה מכל עבר, ויהיו עליהן כלי נשק – נרצה או לא נרצה".
הוא גם הציע שיטות, כדי למנוע תוצאות כאלו בעתיד. "הדרך שבה צריך לעצור את הספינות צריכה להיות עם שיקול דעת אחר, תוך צמצום כמה שניתן של המגע בין החיילים לספינות. לגבי המשט האחרון המרחק בין 9 הרוגים ל-190 הרוגים היה מאוד קטן".
במהלך דבריו התייחס בן-אליעזר לקשריו עם ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן: "משהו התהפך אצלו". הוא סיפר גם על יחסי המסחר בין שתי המדינות: "יש בטורקיה מאות חברות ישראליות, שפועלות שם, והטורקים עושים מאמצים שלא לשרוף את קשרי המסחר בין המדינות. אין לנו שום סיבה לבקש מהם סליחה ולא להתחרט, כי הכל נעשה לפי חוק".
בלי תהליך - נהיה מבודדים
על המצב ברצועת עזה, אמר שר התמ"ת: "אין להם בעזה שום בעיה הומניטרית. מי שנמצא בסגר זה אנחנו. בעזה יש הנהגה
שלא נחה כל בוקר, לפני שהיא אומרת שמונה פעמים שצריך לחסל את ישראל. מה שיש כרגע לחמאס בעזה הוא פי 3 ממה שהיה ערב מבצע 'עופרת יצוקה'. תפקידנו להבטיח שמחר לא יעופו טילים על בת-ים, חולון ושדרות".
בנוסף, על רקע התהליך המדיני, השר בן-אליעזר אמר כי אינו פוסל אפשרות של פרישה מהממשלה: "אם לא ניכנס לתהליך מדיני, לנו תהיה בעיה של בידוד - ולא לעזה. לצערי, העם הולך חזק ימינה, וכיום אין יכולת למנהיג שמאל ללכת בתהליך מדיני. לי אין מה לעשות בממשלה הזו, אם היא לא תיכנס לתהליך מדיני. אני מצפה שהתהליך יחודש בתוך מספר שבועות".
לדבריו, ראש הממשלה, בנימין נתניהו, תומך בחידוש המשא-ומתן: "שמעתי במו אוזני שביבי אמר למובארק מספר פעמים שהוא מוכן להתחיל מחר בבוקר במשא ומתן". בנושא זה הוא הוסיף: "התהליך הוא המזור לכל המחלות ואנשים לא מבינים את עומק המשבר. אני רואה בעולם שמורידים לנו מוצרים מהמדפים וסוגרים בפנינו נמלים".
הוא התייחס גם למצב במפלגת העבודה, ואמר כי היחסים בינו ליו"ר המפלגה, השר אהוד ברק, הם תקינים. הוא גם הכחיש את הדיווחים כי הוא מריץ את יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, נגד ברק.
השר בן-אליעזר התייחס גם לפרשת בג"ץ עמנואל וגם לאי גיוס החרדים לצה"ל. המצב בשוק העבודה מבחינת החרדים הוא קטסטרופלי. כיצד תנועה כמו ש"ס, שחרטה על דגלה לפעול למען הציבור שלה, נאלמת דום למה שקרה. אני מלא ביקורת וזעם, שלושה מנכדי סיימו צבא, 60 אלף חרדים לא הלכו לצבא, והמדינה ממשיכה לשתוק ולשתוק ולשתוק. מוכרחים לגבות את בג"ץ וללכת עם ההחלטה הזו עד הסוף. אין שום דבר מעל לחוק. אני שומע את הנשים והילדים הבוכיים ואני בז להורים שמדליקים את דמעות ילדיהם, זה ציני. ריבונו של עולם - הם אומרים מה שהרב יגיד לנו נעשה- יגיד נתאבד, נתאבד, יגיד נלך לפשרה נלך לפשרה. יש להם גם ספרדים שמשתפים איתם פעולה".
"מנהיג את טורקיה אויוב ישראל"
באירוע "שבתרבות" דיבר גם שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב. הוא תקף את ראש ממשלת טורקיה. "טורקיה אינה מדינת אויב, העם הטורקי איננו אויב - אך בעת הזו מנהיג אותה אויב ישראל. אני מקווה כי בקרוב יחסי ישראל טורקיה יחזרו לשותפות קרובה
שאפיינה אותם. לנוכח המצב כדאי לתייר הישראלי להימנע לאזהרת המסע של המטה ללוחמה בטרור ולהימנע מהנסיעה לטורקיה".
השר מיסז'ניקוב התייחס גם למדיניות לגבי הסגר על רצועת עזה ואמר: "הקולות שנשמעים עכשיו בקבינט על הסרת הסגר מרצועה הזויים. כל עוד נמשך שלטון הטרור של חמאס, המעוניין בחיסולה של מדינת ישראל, כל עוד גלעד שליט ממשיך להינמק בכלא קרוב לארבע שנים - אין מקום לשינוי המדיניות הישראלית".