שתף קטע נבחר

 

ההרחקה המיותרת של קלוזה וקיפוח ארה"ב

השופט הספרדי אוניאנו עורר אנטגוניזם ו"הרג" את המשחק בין גרמניה לסרביה. קוליבאלי ממאלי פסל שער חוקי של האמריקנים וכנראה סיים דרכו במונדיאל

למשחק בין גרמניה לסרביה שובץ השופט הספרדי הבכיר, אלברטו אונדיאנו מיינקו, אשר מורגל בשיפוט משחקים ברמה גבוהה ולעיני קהל רב. ברקורד שלו שיפוט במשחקים בליגת האלופות, בסופר קלאסיקו בספרד ועוד. לפיכך, סביר היה להניח כי הוא מכיר את כל השחקנים משתי הנבחרות כפי שהם מכירים אותו.

 

זוהי נקודת פתיחה מצוינת לשופט, אשר מתחיל משחק כאשר השחקנים מעריכים ומכבדים אותו. את היתרון השיפוטי הגדול הזה, הצליח אונדיאנו לבזבז כבר בדקות הראשונות של המשחק, כאשר על כל עבירה קטנה שלף כרטיס צהוב כמו שופט מתלמד.


שחקני נבחרת גרמניה בהלם מההחלטות של השופט הספרדי (AFP)

 

האינפלציה בצהובים גרמה לעצירת שטף המשחק, ליצירת אנטגוניזם אצל כל השחקנים, המאמנים והקהל. השחקנים הרבו להתווכח ולהעיר לשופט, ותנועות ביטול וגיחוך נראו היטב בספסלי הקבוצות.

 

הרחקה מיותרת לחלוטין של מירוסלב קלוזה מגרמניה כבר בדקה ה-36 "הרגה" את המשחק עבור גרמניה. שחקניה הפכו עצבניים ולחוצים מרגע לרגע, במיוחד כאשר נקלעו לפיגור מייד לאחר הרחקת קלוזה. גם פסיקה לבעיטת עונשין מוצדקת שהוחטאה על ידי גרמניה, לא הועילה בכדי למחוק את הטעם הלא טוב שהותיר השופט. ניתן היה למנוע בקלות מחצית מהכרטיסים הצהובים ששלף על ידי הפעלת סמכותיות אישית שהשופט איבד בתחילת המשחק.


לפחות זכו לשיפוט טוב. ווין רוני עם השופט האוזבקי רפשן ירמאטוב (AP)

 

כאן המקום להזכיר כי בחמישה משחקים ששפטתי בשלושה מונדיאלים ביחד, לא שלפתי שבעה צהובים ואפילו לא אדום אחד. סמכותיות השופט על המגרש לא נקנית בשליפת כרטיסים.

 

הישועה הגיעה מאוזבקיסטאן

אחרי משחק הפתיחה כתבתי כי אני סבור שהאוזבקי רפשן ירמאטוב ייזכה לשיבוץ בעוד שני משחקים, ואמנם כך היה במשחק בין אנגליה לאלג'יריה. כעת אני סבור, כי הוא מועמד כמעט וודאי לשפוט גם משחק שלישי במונדיאל זה. כפי שהשופט האוזבקי ירמאטוב הצטיין במשחקו הראשון, גם הפעם הוא לא איכזב והמשיך להפגין יכולת שיפוט מעולה, תוך כדי הפגנת כושר גופני מצוין ומיקום נכון במגרש.

 

להבדיל מהשופט הספרדי, האוזבקי השכיל "לקנות" את ההכרה וההערכה של השחקנים במגרש על ידי הפגנת אסרטיביות חיובית, לצד דיוק בשריקות לעבירות והתחזויות. את המשחק הוא סיים בשליפת שני כרטיסים צהובים מוצדקים בלבד, מבלי שביצע טעויות. זהו בעיני שיפוט מצוין שככל הנראה גם יזכה אותו במינוי נוסף.


"סמכותיות השופט  לא נקנית בשליפת כרטיסים". אברהם קליין במונדיאל 82

 

 

המשחק בין ארצות הברית לסלובניה היה מרתק והסתיים בתוצאת תיקו, באשמה ישירה של השופט קומאן קוליבאלי ממאלי, אשר פסל שער חוקי לחלוטין של ארה"ב. ייתכן שפסילת שער זה תגרום לארה"ב הסימפטית להיעדר משלב שמינית הגמר.

 

בקרוב מאד אנו נכנסים למאני טיים של המונדיאל, וכולנו תקווה כי המשחקים

 הקובעים לא יוכרעו

בטעויות שיפוט. סביר להניח כי למשחקים הבאים ישובצו השופטים המנוסים ביותר, שהפגינו יכולת שיפוט גבוהה במשחקם הראשון. להערכתי, השופט ממאלי כנראה סיים את דרכו במונדיאל הנוכחי.

 

  • אברהם קליין, מבכירי שופטי הכדורגל בעבר, שפט בשלושה מונדיאלים (מקסיקו 70', ארגנטינה 78' וספרד 82') ובשני טורנירים אולימפים (68' ו-76'). זכה לעיטור כבוד מיוחד של פיפ"א בשנת 1984, בה פרש מפעילות, וכיהן כיו"ר איגוד השופטים בשנים 87'-94'. בימים אלה יצא לאור ספרו 'אמן המשרוקית'.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלברטו אונדיאנו מיינקו
צילום: AFP
מומלצים