שתף קטע נבחר
 

מעז יצא מתוק: עוגת אפרסקים קייצית

אם במהלך סידור המקרר נתקלתם בכמה אפרסקים רכים מדי לאכילה, אל תזרקו, הנה מתכון פשוט לעוגה שכולה פרי בשל

מדי פעם, כשאני עושה סדר במקרר, אני מגלה שקית פירות שמתחבאת מאחור, ממתינה שמישהו יוציא אותה לאור. ברוב הפעמים אוצר הפירות לא ידידותי במיוחד למשתמש, הפירות רכים מדי ומקומטים, אבל הם גם מלאי מיץ ומתאימים בדיוק לעוגה נהדרת שכמעט ואינה מצריכה עבודה. אני השתמשתי באפרסקים, אבל היא מתאימה לכל פרי בשל שתמצאו במקרר - כמו שזיפים, נקטרינות ומשמשים.

 

עוגת אפרסקים

המרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

12-14 אפרסקים רכים קלופים ומגולענים (ניתן להשתמש גם בשימורים של אפרסקים בסירופ, יש לשטוף את הסירופ לפני השימוש בהם)

3/4 1 כוסות קמח

1 כוס סוכר

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

2 ביצים

1/2 כוס חלב

1/2 כוס שמן

סוכר וקינמון


עוגת אפרסקים (צילום: מור אלזון)

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים כל אפרסק לכ-8 פרוסות.
  2. מערבבים במיקסר את הסוכר, הקמח, אבקת האפייה, המלח, הביצים, החלב והשמן, עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומשקעים את פלחי האפרסקים בתוך הבלילה.
  4. מפזרים מעט סוכר וקינמון מעל לאפרסקים (אין צורך אם השתמשתם בשימורים).
  5. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות (לא טורבו) במשך כשעה. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים