שתף קטע נבחר
 

דווקא עכשיו: מרק עדשים ב-2 צבעים

בלי עבודת פרך בקיצוץ ירקות לסלט, בלי לעמוד שעות ליד הכיריים ועם הרבה טעם. מור אלזון ממליצה לכם ללכת על מרק עדשים ירוקות וכתומות שדורש מינימום עבודה, נשמר כמה ימים וממש כיף לאכול במזגן

חם בחוץ והדבר האחרון שמתחשק לכם הוא לעמוד ליד הכיריים לטגן שניצלים, לבשל תפוחי-אדמה לפירה, או להקפיץ כבדים לארוחת צהריים. נכון, אפשר להכין סלט מהיר, שלא יעלה אגלי זיעה על מצחכם. אבל, אם אתם מעוניינים בארוחה חמה שלא מצריכה עבודה רבה, נסו את מרק העדשים הזה. ההכנה מהירה, אין צורך לעמוד שעות ליד הכיריים, והמרק יכול להחזיק מעמד שבוע במקרר.

 

יש שאוהבים את המרק שלהם במרקם טחון ואחיד, ויש שמעדיפים שהעדשים, הבצל והשום ישמרו על צורתם המקורית. העדשים הכתומות נוטות ממילא להתפורר בעת הבישול, אבל לאחר תום הבישול תוכלו להחליט אם ברצונכם לטחון את המרק בעזרת ממחה או להשאירו במרקמו הנוכחי.


מרק עדשים ירוקות וכתומות (צילום: ירון ברנר)

 

מרק עדשים ירוקות וכתומות

המרכיבים:

500 גרם עדשים ירוקות

500 גרם עדשים כתומות

4 בצלים בינוניים, פרוסים לטבעות דקות

260 גרם (קופסה גדולה) רסק עגבניות

4 שיני שום, קלופות ומעוכות בעזרת להב הסכין

מלח ופלפל לפי הטעם

עלי כוסברה או פטרוזיליה - להגשה

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את העדשים, אפשר יחד באותה קערה, במים רותחים למשך 15 דקות.
  2. מחממים שמן זית בסיר, מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ואז מוסיפים את השום, ומטגנים למשך 5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את העדשים ומערבבים. מוסיפים מים עד כדי כיסוי העדשים.
  4. מביאים לרתיחה, ומוסיפים מלח, פלפל ורסק עגבניות. מערבבים ומקטינים את האש.
  5. מבשלים על אש קטנה למשך שעה, עד שהעדשים רכות.
  6. ידוע שעדשים אוהבות "לשתות" הרבה מים. אם אתם מעוניינים שהמרק יהיה נוזלי, הוסיפו עוד מים (והמליחו בהתאם).
  7. מגישים עם עלי פטרוזיליה או כוסברה טריים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים