שתף קטע נבחר

 

טרנד ביפן: טקסי גירושים צוברים תאוצה

הרי את מגורשת לי. בעוד אחוז הגירושים ביפן עולה משנה לשנה, יותר ויותר זוגות במדינה מבקשים לחגוג את קץ נישואיהם העגומים. התופעה שצוברת תאוצה כוללת טקס ייחודי, בליווי משפחה וחברים, המגיע לשיאו במחיצת הטבעות באמצעות פטיש.

 

חלוץ טקסי הגירושים הוא הירוקי טראי שהקים לפני שנה "אחוזת גירושים" בטוקיו. טראי מציע ללקוחותיו טקס ססגוני המזכיר במידה רבה חתונה, אך תוצאתו היא הפוכה. במהלכו מצהירים בני הזוג על קץ אהבתם, ויום לאחר מכן הם פונים לבית משפט כדי לבקש להתגרש.  


חגיגת גירושים. טראי לצד מר וגברת פוג'י (צילום: רויטרס)

 

סוכנות הידיעות רויטרס תיעדה טקס של בני זוג שהזדהו בשם "מר וגברת פוג'י". טראי שיגר שתי ריקשות לאסוף את בני הזוג, שנפגשו ליד מקדש סנסוג'י בטוקיו, ומשם הם הובלו ל"אחוזת הגירושים", בעוד בני משפחה וחברים הלכו בעקבותיהם.

 

"כשהחלטנו לסיים את נישואינו, רצינו להעניק לעצמנו התחלה חדשה וכן תחושת התחדשות", אמר מר פוג'י, איש עסקים בן 33. הוא הסביר כי חש אחראי לכישלון נישואיו, משום שבילה יותר מדי זמן מחוץ לבית והקדיש את כל מרצו לרדיפה אחר כסף ולעיסוק בתחביביו.

 

בעיצומו של הטקס אחזו בני הזוג בפטיש ומחצו את טבעות הנישואים שלהם. הפטיש עוצב בצורת צפרדע, המסמל שינוי בתרבות היפנית. "כשמחצנו את הטבעת ביחד, הרגשתי שהנה, הגיע הסוף. הרגשתי שלבי ונשמתי זכו לרוח

חדשה. כעת אני יכול לפתוח בחיים חדשים", אמר מר פוג'י. זוגתו הוסיפה: "ברגע שראיתי את הטבעת המעוכה, אמרתי לעצמי: 'כן! זה מרגיש נהדר'".

 

בשנה החולפת ניהל טראי רק 25 טקסים מסוג זה בתמורה ל-600 דולרים. אולם באחרונה התופעה הפכה ליותר פופולריות, ולדבריו הוא קיבל כבר 900 פניות. "התחלתי לערוך את הטקסים האלה בשנה שעברה מתוך הנחה שחייבת להיות דרך חיובית לסיים נישואים ולהמשיך הלאה", הסביר טראי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מכה סמלית
צילום: רויטרס
ממשיכים הלאה. הזוג פוג'י
צילום: רויטרס
מומלצים