יאם וון סן: תאילנדי מרענן
החום והלחות בחוץ מזכירים לכם את הטיול במזרח הרחוק? אז לכו על זה עד הסוף. כמה דקות עבודה בלבד - ויש לכם סלט תאילנדי משביע ומרענן על בסיס אטריות שעועית
(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
יאם וון סן (סלט אטריות שעועית)
אפשר להוסיף לסלט ירקות שורש נוספים כגון גזר וקולורבי - בנוסף או במקום המלפפון והסלרי.
המרכיבים:
100 גרם אטריות שעועית
1 מלפפון, חתוך לגפרורים
1/2 כוס סלרי, חתוך לגפרורים
50 גרם פטריות ירדן, חתוכות
לרוטב:
3 כפות סויה בהירה
1 כף רוטב ברביקיו
1 כף שמן שומשום
2 כפות חומץ אורז
אופן ההכנה:
- משרים את אטריות השעועית כ-10 דקות במים קרים. מסננים, חותכים את האטריות הארוכות למקטעים קצרים יותר. שמים את האטריות במסננת ומכניסים לקערה עם מים רותחים - למשך כדקה וחצי. מסננים, שוטפים או טובלים במים קרים ומסננים היטב.
- מערבבים היטב בקערה גדולה את כל מרכיבי הרוטב.
- מוסיפים את האטריות לקערה שבה הרוטב ומערבבים.
- חולטים את הפטריות כדקה במים רותחים. מסננים ומוסיפים לסלט.
- מוסיפים את המלפפון והסלרי החתוכים ומערבבים.
סוואלי אלדר היא שפית המתמחה במטבח התאילנדי ומרצה ב"בישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה"
אטריות שעועית
מומלצים