צהוב כמו השמש: אורז לימוני
אורז הוא אחד המאכלים שאפשר להוסיף לו כמעט הכל. רינה פושקרנה מוסיפה לימון שהופך את האורז לצבעוני ומרענן
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
אורז לימוני
המרכיבים:
2 כוסות אורז בסמטי
6 כוסות מים
1 כף זרעי חרדל שחור
2 כפות שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית אבקת כורכום
1/2 לימון חתוך לפרוסות
1 כף מיץ לימון
1 כף למונגראס קצוץ
1 כפית עלי קארי
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את זרעי החרדל וקולים אותם מעט.
- מוסיפים את עלי הקארי ובוחשים.
- מוסיפים את האורז, בוחשים ומבשלים שתי דקות.
- מוסיפים את המים ובוחשים.
- מוסיפים את המלח, הכורכום, הלמונגראס ומיץ הלימון, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 10-12 דקות.
- כשהמים מתאדים ונוצרים באורז חורי אוויר מוסיפים את פרוסות הלימון, מכסים את הסיר ומבשלים 2-5 דקות.
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "
צילום: ירון ברנר
מומלצים