שתף קטע נבחר
 

מָלָאי קוֹפְטָה: הכופתה של ההודים

אחת המנות הצמחוניות המפורסמות במטבח ההודי היא המלאי קופטה - כופתאות תפוחי אדמה וגבינה המוגשות ברוטב עשיר ורב טעמים. רינה פושקרנה מכינה גרסה קלה להכנה

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)

 

מלאי קופטה

המרכיבים:

לכופתאות:

4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומגוררים

4 כפות פירורי לחם

2 כפות קורנפלור

1/2 כפית פלפל לבן

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

1/2 כפית הל טחון

100 גרם גבינה בולגרית/צפתית מגוררת

2 כפות צימוקים ו/או פירות יבשים

2 כפות אגוזי קשיו, פיסטוקים ושקדים קצוצים

שמן לטיגון

לרוטב:

2 בצלים בינוניים מקולפים וחתוכים דק

כוכב אניס

מקל קינמון

2 עלי דפנה

6 תרמילי הל

2 עגבניות בינוניות

כף מחית ג'ינג'ר (ג'ינג'ר כתוש טחון במעבד מזון עם מעט מים)

כף מחית שום (שום כתוש טחון במעבד מזון עם מעט מים)

4 כפות שמן לבישול

כף מרגרינה או חמאה

6 כפות שמנת חמוצה

4 כפות ממרח קשיו (אגוזי קשיו טחונים במעבד מזון עם מעט מים)

תבלינים:

1/2 כפית הל טחון

1/2 כפית כוסברה יבשה

1/2 כפית אבקת כמון

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית עלי חילבה יבשים קצוצים

1/2 כפית כורכום

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. הכופתאות: מערבבים בידיים את כל מרכיבי הכופתאות מלבד פירורי הלחם. יוצרים מהעיסה כופתאות מוארכות, מגלגלים אותן בפירורי הלחם ומטגנים בשמן 2-3 דקות עד לקבלת צבע חום. מוציאים את הכופתאות מהשמן ומניחים על נייר סופג.
  2. מחית הבצל: מרתיחים את הבצל, האניס, הקינמון, עלי הדפנה וההל עם מעט מים וטוחנים במעבד מזון (ניתן לחמם את המרכיבים במיקרוגל כ-10 דקות).
  3. רסק העגבניות: מכניסים את העגבניות למים רותחים למשך דקה, מסירים את הקליפה וטוחנים במעבד מזון (ניתן לחמם במיקרוגל כ-3 דקות).
  4. הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את מחית הבצל ומטגנים עד לקבלת גוון חום-זהוב.
  5. מוסיפים את מחית הג'ינג'ר ומחית השום, בוחשים ומבשלים כדקה.
  6. מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים ובוחשים היטב. מבשלים כחמש דקות, עד שהשמן נפרד מהתבשיל.
  7. מוסיפים את מחית הקשיו ואת המרגרינה/חמאה ובוחשים.
  8. מוסיפים את השמנת החמוצה, בוחשים ומבשלים 2-3 דקות.
  9. מכניסים את הכופתאות ומבשלים 2-3 דקות. ניתן להוסיף מעט מים אם רוצים רוטב פחות סמיך.

 

רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים