מָלָאי קוֹפְטָה: הכופתה של ההודים
אחת המנות הצמחוניות המפורסמות במטבח ההודי היא המלאי קופטה - כופתאות תפוחי אדמה וגבינה המוגשות ברוטב עשיר ורב טעמים. רינה פושקרנה מכינה גרסה קלה להכנה
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
מלאי קופטה
המרכיבים:
לכופתאות:
4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומגוררים
4 כפות פירורי לחם
2 כפות קורנפלור
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1/2 כפית הל טחון
100 גרם גבינה בולגרית/צפתית מגוררת
2 כפות צימוקים ו/או פירות יבשים
2 כפות אגוזי קשיו, פיסטוקים ושקדים קצוצים
שמן לטיגון
לרוטב:
2 בצלים בינוניים מקולפים וחתוכים דק
כוכב אניס
מקל קינמון
2 עלי דפנה
6 תרמילי הל
2 עגבניות בינוניות
כף מחית ג'ינג'ר (ג'ינג'ר כתוש טחון במעבד מזון עם מעט מים)
כף מחית שום (שום כתוש טחון במעבד מזון עם מעט מים)
4 כפות שמן לבישול
כף מרגרינה או חמאה
6 כפות שמנת חמוצה
4 כפות ממרח קשיו (אגוזי קשיו טחונים במעבד מזון עם מעט מים)
תבלינים:
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית כוסברה יבשה
1/2 כפית אבקת כמון
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית עלי חילבה יבשים קצוצים
1/2 כפית כורכום
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
- הכופתאות: מערבבים בידיים את כל מרכיבי הכופתאות מלבד פירורי הלחם. יוצרים מהעיסה כופתאות מוארכות, מגלגלים אותן בפירורי הלחם ומטגנים בשמן 2-3 דקות עד לקבלת צבע חום. מוציאים את הכופתאות מהשמן ומניחים על נייר סופג.
- מחית הבצל: מרתיחים את הבצל, האניס, הקינמון, עלי הדפנה וההל עם מעט מים וטוחנים במעבד מזון (ניתן לחמם את המרכיבים במיקרוגל כ-10 דקות).
- רסק העגבניות: מכניסים את העגבניות למים רותחים למשך דקה, מסירים את הקליפה וטוחנים במעבד מזון (ניתן לחמם במיקרוגל כ-3 דקות).
- הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את מחית הבצל ומטגנים עד לקבלת גוון חום-זהוב.
- מוסיפים את מחית הג'ינג'ר ומחית השום, בוחשים ומבשלים כדקה.
- מוסיפים את רסק העגבניות ואת התבלינים ובוחשים היטב. מבשלים כחמש דקות, עד שהשמן נפרד מהתבשיל.
- מוסיפים את מחית הקשיו ואת המרגרינה/חמאה ובוחשים.
- מוסיפים את השמנת החמוצה, בוחשים ומבשלים 2-3 דקות.
- מכניסים את הכופתאות ומבשלים 2-3 דקות. ניתן להוסיף מעט מים אם רוצים רוטב פחות סמיך.
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "