המלוואח ההודי: לחם פּוּרי
במטבח ההודי יש מגוון רחב של לחמים. הפעם רינה פושקרנה מלמדת אתכם איך מכינים פורי - לחם הודי מטוגן, שמתנפח כמו בלון וטעים עם כל תוספת מלוחה או מתוקה
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
פורי
המרכיבים:
1 כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח לבן
1 כפית מלח
1/2 כוס מים
1 כף שמן
2 כוסות שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקמחים, המלח, המים וכף השמן בקערה עד שמקבלים מרקם של בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד למשך חצי שעה.
- מרדדים את הבצק ובעזרת כוס, צלחת או רינג, קורצים ממנו עיגולים.
- מחממים את השמן לטיגון ומטגנים את עיגולי הבצק (אחד או שניים בכל פעם). באמצעות כף מסננת דוחפים מעט את הפורי הצף למטה וכאשר הוא מתנפח ומקבל צבע מוציאים את הפורי ומניחים אותו על נייר סופג.
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "
צילום: index open
מומלצים