ברק למזכ"ל האו"ם: תן לוועדת טירקל לעבוד
שר הביטחון ניסה לשכנע את מזכ"ל האו"ם לוותר על חקירה בינלאומית של אירועי המשט: "כל עוד יש עוד משטים בדרך, מוטב לשים חקירה בינלאומית על המדף, בעוד אנחנו מתקדמים בחקירה שלנו". הוא הזהיר כי המשט מלבנון עלול לגרום לאלימות
שר הביטחון אהוד ברק ניסה אמש (יום ב') לשכנע את מזכ"ל האו"ם באן קי-מון לוותר בשלב הזה על דרישתו לקיים חקירה בינלאומית לפעולות ישראל במהלך סיכול המשט לעזה, ולתת אמון בחקירה הישראלית בוועדת טירקל.
שר הביטחון ומזכ"ל האו"ם נועדים, הלילה בניו יורק (צילום: AP)
"הבענו את עמדתנו שכל עוד יש עוד משטים בדרך, מוטב לשים חקירה בינלאומית על המדף, בעוד אנחנו מתקדמים בחקירה הפנימית שלנו שהיא עצמאית ואמינה, ויש לאפשר לה לעבוד", אמר ברק לכתבים עם צאתו מהפגישה עם המזכ"ל, במטה האו"ם בניו-יורק.
עוד על סדר היום המדיני - כל הכותרות ב-ynet:
- ארה"ב: התוכנית בסילוואן פוגעת באמון למו"מ
- ברק נועד עם גייטס: "יש הבנה למדיניותנו בעזה"
- הקוורטט: מברכים על ההקלות, אך זה לא מספיק
- יום שחור למנהרות עזה: "אנשים יעדיפו תפוזינה"
ברק הזהיר כי "בעוד ארגונים בתמיכה של ארגוני טרור מנסים לשגר עוד ספינות לעבר עזה, אנחנו רואים בכך מהלך בלתי אחראי. אנחנו מבקשים מכולם להצטרף אלינו ולהעביר סחורות דרך אשדוד. לא נאפשר הפלגה ישירה לעזה". הוא התייחס גם למשט המתוכנן מצפון: "נראה בלבנון אחראית לתוצאות. זה עלול להוביל לאלימות. זה בלתי אפשרי".
"מצפים ללחץ בינלאומי לשחרור שליט"
בדברים שנשא בניו-יורק שב ברק על העמדה הישראלית בשאלת הגישה הימית לרצועה, והזכיר שגם הסחורות המגיעות לגדה המערבית נכנסות דרך נמל אשדוד: "אנחנו לא יכולים לאפשר תנועה חופשית של ספינות לעזה. היא נשלטת על ידי ארגון הטרור חמאס, היורה במכוון טילים כדי לגרום לטרור בקרב אזרחינו".
ברק פירט באוזני מזכ"ל האו"ם את הצעדים שישראל החליטה עליהם כדי להקל על הכנסת המוצרים לעזה, "כל עוד לא מדובר בנשק ותחמושת". לדברי שר הביטחון, ישראל שינתה את המדיניות שלה מ"רשימה לבנה"
של מוצרים שמותר להכניסם, ל"רשימה שחורה" של נשק ותחמושת שהכנסתם אסורה.
ומה באשר לחומרי בנייה, מלט וברזל? אלה, הבטיח שר הביטחון, יוכנסו רק עבור גורמי האו"ם שיהיו אחראים על תהליך השיקום בעזה.
בשיחה עם כתבים הוסיף שר הביטחון: "אין לנו כלום נגד מיליון וחצי פלסטנים שרובם חפים מפשע. אין משבר הומניטרי בעזה. יש מיליון וחצי אנשים אבל רק אחד בעזה שנמנעות ממנו הזכויות הבסיסיות, ושמו גלעד שליט, החייל הישראלי החטוף. בעוד אנחנו מקלים את הכניסה של מוצרים לעזה, אנחנו מצפים שיהיה לחץ בינלאומי להביא לסיום החזקתו של גלעד בשבי החמאס".